Revista presei. Ristea Priboi & Co. in razboi cu statul

Share

EvZ: Pensionarii de lux se războiesc cu statul “Personaje celebre ale istoriei recente, Ristea Priboi, Toma Zaharia, Aron Bordea sau Mircea Dogaru, au dat în judecată, pentru un pumn de arginţi, statul pe care proclamă că l-au servit şi l-au apărat într-o viaţă de militar”

Cotidianul.ro

Gandul: Elena Udrea, despre criză: Băsescu a fost responsabil, dar n-a avut cu cine “Elena Udrea trage o concluzie din “istoria” crizei la români: încă de la început Traian Băsescu “a fost responsabil, dar n-a avut cu cine”. Ministrul Dezvoltării nu s-a ferit nici să dea o dimensiune europeană responsabilităţii prezidenţiale, invocând un interviu al finanţistului francez Jacques Attali”

Romania libera: Şoc pentru populişti: încă trei ani de austeritate “Strategia fiscal-bugetară pentru 2012-2014, care include blocarea posturilor în sistemul public şi nemajorarea unor pensii, va îngreuna campaniile din 2012 şi îi va obliga pe politicieni să-şi regândească discursurile”

Puterea: Afaceristul care a încercat să mituiască un procuror al PNA, ucis în vila sa “Omul de afaceri din Bacău găsit mort, în noaptea de miercuri spre joi, în locuinţă de către soţia sa, era legat la picioare şi avea mai multe urme de lovituri, precum şi echimoze pe corp. Valeriu Damian a fost găsit de soţia sa în jurul orei 3”

Curierul national: Datornicul român şi Banca Elveţiei, în aceeaşi fundătură “Întărirea francului elveţian a pus cu spatele la zid debitorii care s-au împrumutat în această monedă. Încercările repetate de frânare a aprecierii accelerate a francului au pus şi Banca Elveţiei într-o poziţie delicată, tradusă prin pierderi de 36 mld. dolari. Agonia va continua, în condiţiile în care este evident că reîntoarcerea cotaţiei la un nivel suportabil este departe”

Adevarul: Cum aruncă un tabloid bursele în infern “Banca Société Générale a cerut o anchetă după zvonul răspândit de publicaţia „Mail on Sunday”, potrivit căreia banca franceză s-ar afla aproape de dezastru. Combinat cu zvonurile referitoare la scăderea ratingului Franţei şi cu intenţia Greciei de a extinde condiţiile schimburilor de obligaţiuni pentru a include şi datoriile guvernamentale cu maturitate în perioada 2020-2024, zvonul a contribuit miercuri la o prăbuşire a acţiunilor la Bursa de la Paris”

Bursa: Nebunia societăţii de consum: un mare gest de nepăsare “Da, a fost într-adevăr înfricoşător pentru noi, cei care trăim în apropierea zonelor de conflict, şi pentru rudele noastre îngrijorate. Patru nopţi de sunet asurzitor de elicoptere şi sirene de poliţie. Vitrine sparte şi proprietari de magazine disperaţi, care nu îşi permit să îşi piardă afacerile. Cineva i-a descris pe aceşti tineri drept “şobolani sălbatici”, ceea ce este adevărat. Se pare că ordinea socială, ţesătura societăţii noastre, este aproape să intre în colaps”

Curentul: Îngerul Adrian, un român, a salvat o imigrantă dintr-un incendiu, la Londra “Toate ziarele din Londra notau, în urmă cu câteva zile,  despre tânăra care a fost nevoită să sară pe geam pentru a se salva dintr-un incendiu. Fotografiile făcute la faţa locului ar putea primi cel mai mare premiu care se acordă fotografilor. Dar asta nu e tot, „The Guardian“ noteză, în ediţia online, că tânăra a fost salvată de un român, un înger, care, din modestie,  nu a vrut să-şi decline identitatea”
Share