SUA gata sa-i ceara lui Bashar al-Assad sa plece

Share

Statele Unite sunt pe cale sa-i ceara in mod explicit presedintelui sirian Bashar al-Assad sa renunte la putere, au declarat marti pentru CNN surse guvernamentale americane.

Parade

Un anunt in acest sens va fi facut zilele urmatoare, dupa ce oficialii de la Washington se vor consulta cu Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite.

Potrivit surselor citate de CNN, problema este dezbatuta de autoritatile americane de cateva saptamani. In timp ce Casa Alba este nerabdatoare sa faca un atfel de anunt, Departamentul de Stat este ceva mai prudent, temandu-se de consecintele nefaste pe care le-ar avea un asemenea gest in cazul in care Assad ar ramane rece la solicitarea SUA.

Sursele au mai precizat ca Trezoreria americana se pregateste sa anunte in cursul saptamanii “noi sanctiuni vizand elemente majore ale infrastructurii financiare si comerciale a Siriei si care acorda regimului o sustinere substantiala”.

In plus, sustin sursele, vor fi intrerprinsi noi pasi pentru a izola intr-o si mai mare masura Siria de comunitatea internationala… tot pe CorectNews

Share