home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Republica penalilor

Revista presei. Republica penalilor

Share

EvZ: Republica penalilor. Baronii USL au păstrat tradiţia: milioane de euro date ilegal clientelei politice “Baronii USL din teritoriu au făcut mii de plăţi ilegale către firme apropiate sau sponsori de partid. Totul prin intermediul unor contracte încredinţate direct sau prin acte adiţionale. Concluziile aparţin inspectorilor Curţii de Conturi, care au publicat rezultatele controalelor la mai multe Consilii Judeţene

Cronica românăBăsescu: Clasa politică a ajuns inamicul Justiţiei “Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în ultimul timp asupra Justiţiei a început să se exercite o presiune formidabilă din partea politicului şi i-a sfătuit pe tinerii absolvenţi ai Institutului Naţional de Magistratură să nu accepte ca justiţia să fie pusă sub control politic”

Curierul naţionalRadu Mazăre, pus sub urmărire penală de către DNA “Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi şi în cazul a doi funcţionari locali şi al lui Constantin Racu, avocat în cadrul Baroului Constanţa. Cei patru sunt acuzaţi de abuz în serviciu”

CurentulPonta, întrecut de subalterni: Ștefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educației, a reușit plagiatul integral “O distinsă doamnă liberală care a reușit ceea ce nici măcar lui Ponta nu i-ar fi trecut prin minte: un plagiat perfect, ciordit sută la sută. De unde se vede că, oricât s-ar zbate, nimeni nu e perfect, iar Premierul nostru chiar că mai are multe de învățat”

AdevărulUnde a greşit Ramona Mănescu în cazul tragediei aviatice din Apuseni “Ministrul Transporturilor a ignorat Hotărârea de Guvern care o plasează pe Ramona Mănescu în fruntea listei celor obligaţi să se ocupe de accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Apărarea ei a fost un Ordin de ministru, normă inferioară unei HG

GândulCine mănâncă banii de autostrăzi. Raport exploziv al Curţii de Conturi: Prime şi sporuri ilegale, plăţi nejustificate şi investiţii considerabil supraevaluate la CNADNR “Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la CNADNR, între care “premisele prejudicierii companiei cu 70.008 mii lei” în cazul încheierii unui contract cu firma franceză Colas sau “plăţi nejustificate” mascate sub contracte de „asanare a şantierului de orice muniţii”, pentru care instituţia de audit a sesizat organele de cercetare penală, potrivit Raportul public pe 2012 realizat de Curtea de Conturi. Cu toate acestea, raportul nu precizează exact care sunt faptele pentru care a sesizat Parchetul General”

Bursa: Şpaga pe timp de criză: de la un caltaboş la milioane de euro “Indiferent de modificările pe care le suferă Codul Penal, şpaga rămâne ilegală. Fie că e vorba de un ou sau de un milion de euro, acţiunea în sine intră sub incidenţa legii”

PutereaBorza: „Vor urma insolvenţe de răsunet, mai ales în construcţii” “Deşi din punct de vedere macroeconomic România este pe drumul cel bun, nimeni din industrie nu se simte prea bine”

România liberăProfesorul Iovcev a fost eliberat. Parlamentul European cere UE să se implice în apărarea şcolilor româneşti din Transnistria “Un comunicat al aşa-zisului Minister de Interne din Tiraspol precizează că «Ion Iovcev a fost arestat pentru încălcarea reglementărilor vamale» şi pentru «importul ilicit de bani nedeclaraţi», conform infoprut.ro”

Share