home POLITICA Ce se întâmplă cu aceşti oameni?

Ce se întâmplă cu aceşti oameni?

Share

Dinspre Parlament, cu complicitatea Guvernului, acum un an şi jumătate, un grup de borfaşi de partid şi de stat leagă fedeleş Avocatul Poporului, ejectează ilegal preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, suspendă Preşedintele şi provoacă referendum.

Evident, referendumul încearcă, se pare, tot ei să-l fraudeze, în toamna anului 2012 şi procurorii anchetează aceste posibile fraude. Ele sunt considerate exact de potenţialii fraudatori presiuni politice făcute de… Traian Băsescu.

În timp ce procurorii procedează by the book, potenţialii capi ai fraudelor se ascund în spatele oamenilor de la baza sistemului de fraudare, îi categorisesc pe aceştia drept cetăţeni cinstiţi hărţuiţi de “procurorii băsişti” şi fac scandal politic generalizat pe acest subiect.

Când e prins cu mâna-n buzunarul altuia, hoţul se trânteşte pe jos, aruncă din mâini şi din picioare şi strigă cât îl ţin rărunchii: “Mă baaaat!”. Anul 2013 continuă în aceeaşi notă, ca şi debutul lui 2014.

Adrian Năstase e condamnat a doua oară, peste eliberarea condiţionată în precedenta cauză, pentru care fusese condamnat şi revine în puşcărie. Din carantină, acesta… scrie editoriale pe blogul său.

Direcţia Penitenciarelor din Ministerul de Interne, condus de un liberal, aliat politic al politicianului, nu explică anume cum e posibil acest lucru. Cosângenii de politichie ai infractorului strigă toţi: “E condamnare politică”, în frunte cu şeful Guvernului.

Unul dintre liderii PNL, Relu Fenechiu, e condamnat. Iarăşi, aceiaşi oameni strigă: “Condamnare politică!”, dar mai sotto voce, că e din altă grupare.

Între timp, Gigi Becali, fost parlamentar, membru al Comisiei Juridice (fără să aibă vreo pregătire cât de cât elementară în Drept), e şi el condamnat.  “E condamnare politică!”, strigă aceiaşi inşi.

Aproape zilnic, postul de televiziune al unui aliat politic realizează materiale de presă despre cum ar putea să fie eliberat infractorul. Mai nou, liderul guvernului strigă că Becali trebuie graţiat. Cererea de graţiere e acum la ministrul Justiţiei. Incredibil!

Pe 1 februarie acest an, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală noi intră în vigoare, în urma unei grave scăpări a Preşedintelui, care le-a promulgat, fără să îşi dea seama care sunt implicaţiile.

Preşedintele cere ca Guvernul să amâne intrarea codurilor în vigoare şi să fie discutate anumite modificări. Guvernul nu amână intrarea codurilor în vigoare, nu face modificările sugerate de Preşedinte, în schimb pregăteşte altele, astfel încât posibilii infractori din stratosul românesc să nu mai poată fi legaţi de procurori pentru faptele lor.

Pentru început, în urma intrării în vigoare a noilor coduri, sute de puşcăriaşi ies din celule, întru infracţionalitatea sporită a ţării.

În acest timp, aceiaşi parlamentari pregătesc înlocuirea Constituţiei cu o caricatură, ce ar duce la haos instituţional, împreună cu o eventuală regionalizare fără atribuţii clare pentru instituţiile-cheie.

La finalul lunii ianuarie, în Munţii Apuseni, chiar în debutul iernii meteorologice, doi oameni sunt lăsaţi să moară, în urma unui accident de avion. Cei doi nu sunt oricine. Unul este un pilot excelent, recunoscut, celălalt este o studentă la Medicină Militară. Noroc că intervin moţii, cu mijloace arhaice, pentru că altfel alţi cinci, medici transplantişti de valoare, i-ar urma.

Cine e devină? Evident, şeful STS-ului şi cu acelaşi Băsescu, care l-ar proteja pe acesta. În schimb, miniştrii direct implicaţi în celula de criză n-au nici o apăsare guvernamentală.

Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Ce se întâmplă cu aceşti oameni?

Share