Revista presei. Presa dublei apocalipse

Share

Publicatiile scriu astazi despre cresterile de preturi. Este o adevarat psihoza sa scrii despre catastrofa cresterii preturilor si despre catastrofa inundatiilor cu aldine, pentru ca se vinde bine. Iata, pe rand, ziarul, titlul si eventual ilustratia foto folosita, dupa cum urmeaza.

FOTO: Firtsrung

Adevarul: Speriaţi de majorarea TVA, românii au golit rafturile din magazine. Poza dintr-un hipermarket, cu romani facand cumparaturi. Nu este nici pustiu, nici aglomeratie, ci o zi obisnuita si mi se pare ca exista o contradictie intre titlu si foto.

Pentru un hipermarket gol, trebuiau sa se duca in Carrefour Focsani vineri dimineata, iar pentru unul plin in Carrefour Bucuresti vineri seara.

Evenimentul zilei: Preţurile au crescut într-o noapte cât în Ungaria în 6 luni. Nenea apucase doi ardei capia rosii de cozi si-i repezea spre aparatul de fotografiat al fotoreporterului, care-si facea meseria, fericit ca poate fi un licurici eficient.

Financiarul: slot gros de stiri despre apocalipsa fiscala, cu nervuri de saracire si aspiratii feliniene spre revolta sociala – Odata cu legiferarea saraciei, Executivul a introdus biruri noi, Rezervele valutare ale BNR au scazut in iunie cu 362 mil. euro, iar apoi, evident, Guvernul a taxat tot ce se poate, iar ANAF raporteaza depasirea planului.

Gandul: Boc a pus un sac în calea Siretului. Cum a luat-o Guvernul pe firul viiturii. Foto cu Boc, ajutat de un soldat sa urce intr-un camion militar, la locul faptei, unde a pus sacul cu pricina.

Exceptie de la regula presei de catastrofa face Puterea: Un nou pachet de măsuri anticriză, gândit la sediul PDL, va fi anunţat luni de Guvern. Planul C pentru redresarea economiei.

Si Romania libera prefera subiect alternativ pentru main: Chibzuinţă. Vă puteţi simţi bine în concediu, fără să cheltuiţi o avere, planificându-vă atent cheltuielile. Zece ponturi pentru o vacanţă ieftină.

Dirijorul unui cor da intrarea, pe vremea Cantarii Romaniei, pe toate cele patru partide: “Sopran – Partidul minte! Alto – Partidul minte! Tenor – Partidul minte! Bas – Partidul minte!”. Corul incepe sa cante: “Partidul minte luminata…”.

In sfarsit, Nicolae Camarescu pentru Adevarul: „Minerii m-au dus cu forţa la «România liberă»!“. Declaratia securistului mi se pare penibila si greu credibila.

Daca eu am o ruda saraca, pe care o aduc cu trenul la Capitala, nu ea trage de mine, nu ea ma duce cu forta la sediul central din Bucuresti al Hewlett-Packard. Cand ajunge in Gara de Nord este deja dezorientata si nu intelege in ce golem se afla. Camarasescu minte luminata.

Share