home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Penalii contra statului de drept

Revista presei. Penalii contra statului de drept

Share

EvZParlamentarii penali care atacă statul de drept: Tudor Chiuariu, Gigi Becali şi Sorin-Roşca Stănescu “Comisia de Statut a menţinut, în raportul la proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, amendamentul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Tudor Chiuariu, de eliminare a prevederii prin care mandatul înceta la data rămânerii definitive, prin neatacare, a raportului ANI. Primul beneficiar al prevederii este deputatul USL Florin Pâslaru”

AdevărulSenatorii şi deputaţii sunt mai egali decât alţi aleşi. Specialiştii în drept arată cum au reuşit parlamentarii să se transforme în instanţă “Senatorii şi deputaţii şi-au votat un statut care-i privilegiază faţă de celelalte categorii de aleşi, consilieri locali sau judeţeni: ei pot ignora, fără riscul de a-şi pierde mandatul, deciziile de incompatibilitate ale Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)”

România liberăPNL a pierdut războiul cu ANI. Ce obţin şi la ce renunţă parlamentarii prin noul Statut “Parlamentul a adoptat ieri modificările aduse Legii 96/2006 privind statutul aleşilor cu 309 voturi „pentru”, 56 „împotrivă” şi două abţineri. Deşi forma finală a articolelor care privesc incompatibilitatea conţine formulări mai puţin explicite decât propunerea iniţială, tentativele reprezentanţilor PNL de a reduce rolul Agenţiei Naţionale de Integritate şi de a tergiversa procedurile au eşuat”

Cronica românăPedeliştii pregătesc amendamente la proiectul de buget pe 2013 “Senatorii democrat-liberali vor depune amendamente la proiectul de buget, a declarat marţi liderul grupului parlamentar PDL, Cristian Rădulescu”

CurentulIntenția lui Ponta de desființare a CNSC inflamează Comisia Europeană “Atacurile premierului Victor Ponta la adresa Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și intenția acestuia de a modifica legislația în domeniul achizițiilor publice pentru putea a subordona această instituție independentă au ajuns la urechile oficialilor Comisiei Europene”

Bursa“Raiffeisen Bank” îl execută silit pe Dinu Patriciu “Instanţa de judecată a admis, luna aceasta, două cereri depuse de “Raiffeisen Bank” privind încuviinţarea de executare silită a lui Dinu Patriciu, ambele decizii fiind irevocabile”

PutereaSorin Popa, ingineria creditelor frauduloase “Procurorii DIICOT au efectuat, în 13 decembrie 2012, 48 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe,  într-un dosar în care sunt incriminaţi directori din BRD, directori de sucursale bancare, notari publici şi oameni de afaceri, printre care Marius Locic şi fraţii Vasile şi Ioan Creştin. Anchetatorii au constatat un prejudiciu  de 85 de milioane de euro”

Curierul naţionalNe ajung anul acesta banii pentru medicamente? “Bugetul alocat pentru produse farmaceutice este de 8,2 mld. lei, mai mare cu 73% decât cel din 2012 când s-au alocat 5,6 mld. lei. Ar fi fost totuşi nevoie de 10 mld. lei, tinând cont de faptul că anul trecut consumul a fost de 7 mld. lei şi că trebuie să se plătească datorii de 3,5 mld. lei. Totuşi, introducerea reţetei electronice ar trebui să stopeze fraudele din sistem, estimate la jumătate de miliard”

Share