Revista presei. Parodia Chitic

Share

Curentul: Parodia Chitic – panaramă în producţia marca Roşca Stănescu: „Pumnu’ lu Băse Reloaded“. Un nou atac la Băsescu în scenariul şi regia unui partener al şantajistului SRS.

FOTO: SoimPress

Puterea: Guvernul Boc a scăpat de testul Legii ANI. Pentru Guvernul Boc IV, plenul de ieri de la Senat a constituit o veritabilă moţiune de cenzură. Dacă Legea ANI în mod special şi ordonanţa “TVA” ar fi fost respinse, rezultatul ar fi fost similar unei moţiuni de cenzură adoptată. În cazul primei legi Guvernul a fost salvat de voturile liberalilor.

Romania libera: Cum rezolva Voicu problemele “cetăţeneşti” ale judecătorilor. Politicianul a fost chemat să ajute rude de ofiţeri de informaţii şi judecători ai căror căţei erau bolnavi.

Evenimentul zilei: Cum a încurcat Sebastian Vlădescu un milion de oameni. Normele metodologice semnate şi de reprezentanţii ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Internelor au trimis sute de mii de români care muncesc legal la trei autorităţi diferite.

Gandul: Boc nu ştie. Premierul spune că n-a auzit de haosul de la ghişee, după ce a pus 500.000 de oameni la coadă: “Această situaţie nu s-a confirmat, e doar o supoziţie”.

Curierul national: Tinerii, marfa nevandabilă de pe piaţa muncii. Criza a adâncit puternic problemele cu care se confruntă absolvenţii ce caută primul job. Deşi şcolile nu-i pregătesc cum trebuie, nou-veniţii trebuie să vină cu un nivel ridicat de pregătire profesională. Angajatorii nu sunt interesaţi doar de o diplomă, ci vor să vadă ce pot face candidaţii.

Financiarul: Previziuni: productia autohtona de masini, un plus de 75% in 2014, pana la 520.000 de unitati. Productia de autovehicule a Romaniei ar putea ajunge pana in anul 2014 la 520.000 de unitati, cu aproape 75% mai mult fata de nivelul anului trecut, ceea ce ar insemna al treilea cel mai rapid ritm de crestere din Europa Centrala si de Est.

Ziarul financiar: Topul celor mai profitabile companii din România. Companiile mari au rămas pe profit în 2009, cel mai greu an pentru economia românească, excepţie făcând combinatul siderurgic de la Galaţi, deţinut de miliardarul indian Lakshmi Mittal, cu pierderi de 334 milioane de euro, sau Tarom, care a adus statului un minus de 56 milioane de euro.

Share