Revista presei. Papici: E presiune pe procurorii oneşti

Share

EvZ: Scandal pentru Dosarul Referendumul. Lucian Papici: “Este o presiune la adresa procurorilor oneşti” “Procurorul revocat din funcţie de Tiberiu Niţu susţine că rechizitoriul lui Liviu Dragnea nu mai poate fi întors din drumul spre instanţă. El a refuzat audierea ca martor a lui Ponta

România liberă: Culisele eliminării procurorului care l-a anchetat pe Dragnea “Procurorul general Tiberiu Niţu a săvârşit un abuz de legalitate, spun specialiştii, pentru că a întrerupt delegarea lui Lucian Papici pentru funcţia de şef al Secţiei Anticorupţie, din cadrul DNA, şi a adjunctei sale, Mariana Alexandru, deoarece nu s-a consultat cu şeful instituţiei”

Curentul: România lui Ponta calcă în picioare statul de drept. Adio Schengen? “Când toată lumea credea că România este pe calea cea bună și că a scăpat într-o bună proporție de intervenția politicului în justiție, premierul Victor Ponta a demonstrat contrariul. Chiar dacă în urmă cu mai bine de un an, tânărul social-democrat încerca să liniștească Europa cum că el este croit din alt material”

Puterea: Moody’s, îngrijorată de imixtiunea politicului în economie “Experți ai agenției de rating Moody’s au venit, la începutul acestei săptămâni, la București, pentru a pregăti raportul anual de evaluare a României (faimosul rating de țară). Sursele Bursei Zvonurilor au dezvăluit că, în cadrul discuțiilor privind evoluțiile economice, experții Moody’s și-au exprimat îngrijorarea asupra intervenției politicului în chestiuni legate de funcționarea economiei”

Adevărul:  “PDL şi Mişcarea Populară au simţit, odată cu ieşirea lui Traian Băsescu, momentul oportun pentru a mai căştiga câteva procente electorale din partea susţinătorilor de dreapta. Ambele partide au criticat decapitarea procurorului Lucian Papici împrumutând discursul lui Traian Băsescu”

Cronica română: Iliescu consideră exagerate discuţiile despre ruperea USL “Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmă că ideea ca PSD să aibă propriul candidat la Preşedinţia României la alegerile de anul viitor «trebuie discutată în cadrul alianţei, pentru că a merge cu o asemenea formulă înseamnă să se rupă alianţa politică PSD – PNL»”

GândulDupă cutremurul nr. 78, sătenii oscilează între seismologul de la Bucureşti, care „inişteşte populaţia la căminul cultural, şi popa Casian “Localnicii dintr-o comună din Galaţi sunt terorizaţi de zece zile din cauza unor cutremure repetate. Primarul afirmă, citându-i pe premierul Ponta şi pe seismologi, că cele 78 de cutremure care au avut loc până acum „sunt o premieră în România”. Parohul din localitate a chemat oamenii la rugăciune, iar autorităţile au decretat mobilizarea pentru o eventuală situaţie de urgenţă. Nimeni nu ştie însă care este cauza acestor cutremure în lanţ”

Bursa: Cauza cutremurelor din Galaţi, o nebuloasă pentru autorităţi “În timp ce populaţia din localităţile gălăţene Schela şi Izvoarele trăieşte de câteva zile cu “frica-n sân” din cauza cutremurelor repetate, autorităţile, pornind de la administraţia locală până la oficialii din Guvern, ridică din umeri când sunt întrebaţi despre ceea ce se petrece în zonă”

Curierul naţional: Concurenţa cere date suplimentare privind preluarea CFR Marfă de GFR “Bogdan Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: Am dori să ne mişcăm repede în analiza operaţiunii de preluare, să fim sub termenul pe care îl prevede legea, dacă operaţiunea rămâne la noi”

Naţional: Ordin de la Jilava: Victorii cu Basel, altfel zburaţi! “Chelsea a umilit Steaua la Bucureşti, însă pe Gigi Becali nu l-a deranjat câtuşi de puţin rezultatul. Conştient că londonezii oricum erau net superiori, latifundiarul le cere locotenenţilor Mihai Stoica şi Laurenţiu Reghecampf să se concentreze pe dubla cu FC Basel, care trebuie câştigată cu orice preţ

Share