home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Occupy Wall Street, revoluţie globală?

Revista presei. Occupy Wall Street, revoluţie globală?

Share

Puterea: Apel la o revoluţie globală pe 15 octombrie “Mişcarea «Ocupaţi Wall Street» ia amploare. Nu doar că se extinde pe teritoriul SUA, ci şi în peste 25 de ţări. Strigătul OWS – «Noi suntem 99 la sută» – este preluat de către grupuri de pe toate continentele. Pe 15 octombrie, oamenii sunt chemaţi să facă o «Revoluţie Globală»”

Occupy Wall Street

Gandul: Cum era Oprescu să concesioneze, “din greşeală”, întreaga Arenă Naţională şi nu doar serviciile de administrare “În proiectul de hotărâre semnat de primarul general se vorbea de “atribuirea contractului de concesiune a Stadionului Naţional Lia Manoliu”, iar baza legală ar fi trebuit să fie Ordonanţa 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune”

Curentul: Cine e omul de afaceri care a pus pe jar ÎCCJ  “Gabriel Chiriac, un om de afaceri din Botoşani, în vârstă de 48 de ani, este românul care a bulversat  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”

EvZ: Cumnatul Angelei Similea, milionar în euro: “N-o pot ajuta” “Angela Similea, cea mai mare divă a epocii comuniste, e îngropată în datorii. Unii vorbesc de o sumă colosală: 6 milioane de euro. E “moştenirea” lăsată de soţul său Victor Surdu, om de afaceri şi deputat PSD”

Curierul national: Steve Jobs şi-a plasat averea în administrare privată “Plasarea averii în trust se face printr-un contract care dă activele în încredinţare unei persoane sau firme specializate, în baza unor condiţii stricte, beneficiarul păstrând drepturile de exploatare şi orice alte venituri sau profituri aduse de respectivele proprietăţi”

Bursa: Sarkozy şi Merkel vor discuta duminică despre recapitalizarea băncilor “Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat vineri că recapitalizarea băncilor ar putea fi o temă de discuţie la întâlnirea sa de duminică, de la Berlin, cu cancelarul german, Angela Merkel”

Adevarul: Agenţia Fitch scade ratingul Spaniei şi Italiei “Retrogradarea reflectă „intensificarea crizei din zona euro, ce reprezintă un şoc financiar şi economic de proporţii“, şi-a explicat agenţia de rating decizia. Euro şi petrolul scad”

Share