home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei Margineanului mituit

Revista presei Margineanului mituit

Share

Bursa: Şeful Vămilor, acuzat de luare de mită “Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Radu Traian Mărginean, a fost pus, ieri, sub învinuire de către procurorii DNA Oradea, pentru luare de mită, în dosarul traficului de influenţă de la biroul vamal Halmeu.”

foto: StiriRol.ro

fotoinfo: Radu Marginean, uitandu-se spre propriul sau viitor

Gandul: 430.000 pentru şefia unui post vamal. Unde ajung banii “Procurorii DNA susţin că mita din dosarul de la Vama Halmeu – în care au fost arestate trei persoane – a fost cerută “în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie””

Puterea: Radu Mărginean, primul pion al grupării PDL Oradea, anchetat de DNA în afacerea vămilor “Cariera lui Mărginean în cadrul vămilor, la Bihor, s-a intersectat timp de trei ani cu cea a lui Vasile Blaga, acesta din urmă contribuind la numirea sa, în 2009, în fruntea ANV. Soţia lui Mărginean este acţionar într-o societate bihoreană cu democrat liberalul Ovidiu Moldovan şi se ocupă cu operaţiuni de vămuire.”

Curentul: Urmează Vama Albiţa! “Fenomenul curăţeniei în vămile devenite de-a lungul anilor fabrici de făcut bani pentru politicieni, instituţii şi partide nu se opreşte la Siret şi Stamora Moraviţa.”

Adevarul: Şpaga, interzisă de şef zece zile: „Nu moare nimeni aşa puţin timp“ “Valentin Bărăgan, coordonatorul poliţiştilor de frontieră de la Naidăş (Caraş-Severin), se interesa când sunt controale în vamă pentru a-şi anunţa subalternii corupţi. Traficul cu ţigări la graniţa dintre România şi Serbia i-a îmbogăţit pe vameşii şi pe poliţiştii de frontieră din vestul ţării. Ei plecau zilnic acasă cu şpăgi de sute de euro.”

EvZ: Averile vameşilor din Banat “Procurorii DNA au reţinut unsprezece lucrători vamali din vestul ţării, de la punctele de trecere a frontierei Moraviţa şi Naidăş. În sarcina lor s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.”

Curierul national: ANAF, şcoală de afaceri, nu poliţie fiscală “Mugur Isărescu: Statul trebuie să renunţe la controalele excesive. Mihai Tănăsescu: Administraţia fiscală trebuie să îşi asume rolul de îndrumător al companiilor”

Financiarul: Roman Abramovici „a saracit” si a parasit primele trei locuri din Topul celor mai bogati rusi “Publicatia rusa „Finans” a intocmit ratingul pe 2011 al milionarilor rusi. Clasamentul va aparea pe piata pe 14 februarie, dar primele informatii au facut deja senzatie. Marea surpriza o constituie iesirea din Top 3 a patronului clubului de fotbal Chelsea, Roman Abra­movici”

Share