home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presei. Mancurtul Voronin

Revista presei. Mancurtul Voronin

Share

Curentul: Vladimir Voronin, mancurtul blestemat de bunicul sau roman, Isidor Sarbu. “Numele lui Voronin este strans legat pe parcursul ultimului deceniu de adancirea Basarabiei in saracie, de accentuarea rusificarii populatiei romanesti, de extinderea unei adevarate mafii de familie in tot sistemul economic, comunistul Voronin fiind de fapt unul dintre japcuitorii de varf ai capitalului economiei Moldovei, familia sa numarandu-se printre cele mai bogate familii de banditi rusi care au cotropit Basarabia.”

vezi aici semnificatia termenului mancurt

FOTO: Vocea Basarabiei

Romania libera: Gheorghe Dumitraşcu: Este imposibil ca în 1989 să nu fi fost o lovitură de stat. “Reputatul profesor universitar, istoric, om politic şi scriitor constănţean Gheorghe Dumitraşcu, una dintre cele mai reprezentative personalităţi dobrogene, dezvăluie, într-un interviu pentru România liberă, ce au însemnat pentru români evenimentele din 1989. ” Dacă a fost o lovitură de stat? Păi este imposibil să nu fi fost”, spune el, franc.”

Adevarul: Voiculescu, în şpagat între PSD şi PNL. “PC va merge separat la locale, iar la parlamentare va alege între liberali şi social-democraţi. Liberalii sunt dispuşi să semneze un protocol cu conservatorii pentru alegerile locale din 2012. Social-democraţii spun că nu au discutat o astfel de variantă.”

Gandul: Superofertele Fiscului: pantofi de 15 lei, fuste de 10. ANAF deschide luni primul său magazin din Capitală. Vezi aici lista cu adresele celorlalte magazine ANAF din ţară. “Fiscul va inaugura luni, 13 decembrie, primul magazin propriu din Capitală, din care vor putea fi cumpărate bunuri confiscate. Magazinul, situat pe strada Măriuca nr.14, în cartierul Berceni (aproape de staţia de metrou Apărătorii Patriei), are circa 120 de metri pătraţi, a necesitat o investiţie de 15.000 de lei din partea Fiscului pentru amenajare.”

Bursa: Mugur Isărescu: Vom avea nevoie de competitivitate, în următorii zece ani. “Următorii zece ani trebuie să fie dominaţi de competitivitate, iar pentru a fi competitivi pe pieţele europene firmele româneşti trebuie să-şi creeze servicii performante pe baza cărora să-şi dezvolte branduri, a spus ieri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu”

Puterea: Înfiinţarea “mamutului” energetic Electra, blocată de Tribunalul Bucureşti. “Înfiinţarea companiei energetice Electra, una din cele două “societăţi-mamut” pe care Ministerul Economiei se luptă să le creeze, a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, în dosarul 49978/3/2010 de la Secţia a VI-a Comercială. Sentinţa a fost pronunţată în şedinţa publică din 19 noiembrie a.c. şi redactată şi comunicată în data de 7 decembrie. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.”

ZF: Ce schimbări a produs criza în topul celor mai mari 15 bănci de pe piaţă. “După doi ani de criză, cu basculări între negarea impactului şi apoi un pesimism propagat în întreaga economie, schimbările din clasamentul băncilor începe să reflecte din ce în ce mai clar diferenţele de robusteţe şi viabilitate a modelelor de business, a strategiilor pe termen lung pentru piaţa locală, dar şi eficienţa managementului riscului.”

Curierul national: Franks: FMI nu a impus reducerea concediului maternal. “”Decizia asupra modului în care sunt reformate cheltuielile este una suverană şi respectăm deciziile guvernului în aceste situaţii”. Oficialul FMI a propus  reprezentanţilor societăţii civile să participe la înfiinţarea unor “cooperative” de îngrijire a copiilor, evidenţiindu-le o oportunitate de afaceri.”

Financiarul: Desfiintarea Aeroportului Baneasa, o afacere imobiliara de 300 mil. euro in Otopeni. “Ministerul Transporturilor a anuntat ca vor fi mutate pe Aeroportul Henri Coanda toate cursele low cost din Baneasa. Aeroportul din Otopeni va trebui extins cu 600 ha. Aceasta intentie va declansa speculatii imobiliare in zona, asa cum s-a intamplat in 2008 in sudul Capitalei”

EvZ: Dan Chişu, playboy-ul ruginit, acrit de propriul meniu. “În anii ’90, îngenunchea femeile doar cu privirea. Era tânăr, bogat, rafinat şi adora luminile rampei. Şi acum are bani, dar pozează într-un cadru obscur. Îşi alege cu grijă vorbele şi s-a retras în spatele camerei.”

Share