Revista presei. Liviu Negoita presedinte PDL?

Share

Gandul: Băsescu i-a cerut lui Liviu Negoita sa vandideze la sefia PDL. Noile planuri ale preşedintelui pentru „Livache” “Conform unor surse din PDL, Băsescu i-a cerut primarului Sectorului 3 Liviu Negoiţă să candideze la preşedinţia PDL, urmând să preia ulterior şi guvernul, dacă popularitatea Cabinetului Boc nu se va redresa în prima parte a anului viitor.”

foto: Andrei Stoian

EvZ: Ordinul lui Voiculescu: Gabriela, Fii-rea cu Ponta “Victor Ponta a plecat supărat de la o emisiune festivă a postului Antena 3 după ce a fost atacat şi hărţuit de moderatorii postului patronat de aliatul Dan Voiculescu.”

Curentul: Back in URSS via USL, cântecul de sirenă al scursurilor bolşevice Iliescu şi Voiculescu “Duminică şi ieri au fost zilele relansării la scenă deschisă a demonicilor Saruman şi Sauron, cei doi siniştri (adică de stånga) vrăjitori boşorogi îmbătråniţi în rele, adevăraţii komisari politici ai aşa-zisei Uniuni Social Liberale (USL) mai pe scurt a Uniunii Jos Băsescu (UJB)”

Puterea: Cine conduce Uniunea Social Liberală? Voiculescu le-a dat în plic lui Ponta şi lui Antonescu următoarea mişcare: suspendarea preşedintelui în luna martie “Chiar dacă reprezintă cel mai mic partener din cadrul Uniunii Social-Liberale, Dan Voiculescu şi-a asumat public rolul de conducător al alianţei dintre PSD, PNL şi PC. În luna decembrie, conservatorul le-a transmis lui Crin Antonescu şi lui Victor Ponta că trebuie să bată palma până la 31 ianuarie pentru formarea unei alianţe, iar termenul a fost respectat. Voiculescu plusează acum şi le dă o nouă sarcină liderilor PSD şi PNL: suspendarea preşedintelui Traian Băsescu până la 25 martie. Planul nu este nou, liderii USL vorbind deschis despre înlăturarea preşedintelui de la Palatul Cotroceni înainte de expirarea mandatului”

Romania libera: Planurile lui Felix: Băsescu, suspendat în martie “Liderul fondator al PC, Dan Voiculescu, crede că şeful statului ar putea fi suspendat în mai puţin de o lună, cu toate că opoziţiei îi lipsesc cel puţin 30 de voturi în Parlament. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe protocolul semnat de şefii PSD şi ACD, că au şi redeschis discuţia despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, un fel de sperietoare pe care o folosesc din când în când, mai mult la intimidare decât cu şanse reale”

Adevarul: Când urmează vameşii de la Siret? “Din cei 64 de învinuiți, doar 4 sunt lucrători vamali, deşi poliţiştii de frontieră spun că vameşii luau mită de trei ori mai mult decât ei. Fostul şef al Vămii Siret, liderul de sindicat Ioan Tudor, a fost schimbat din funcţie în ziua în care a făcut o captură importantă de ţigări”

Curierul national: Unde sunt pungile cu bani? “Excesul de lichiditate din sistem este concentrat la patru-cinci bănci. Valuta împrumutată de Finanţe din străinătate curge în piaţă sub formă de lei. BNR vrea să-şi consolideze rezerva internaţională pentru liniştea investitorilor externi”

Bursa: Analiştii economici: Majorarea TVA nu justifică ratarea ţintei de inflaţie “Majorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) de la 19 la 24% a împiedicat reluarea procesului de dezinflaţie, în trimestrul patru din 2010, a declarat, ieri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, în cadrul unei conferinţe de presă. Domnia sa a precizat că mărirea TVA-ului s-a resimţit în preţul energiei termice”

Financiarul: Banca Nationala a majorat prognoza de inflatie pentru 2011, de la 3,4% la 3,6% “Banca centrala mizeaza pe deficitul de cerere pentru reluarea dezinflatiei in acest an.  Mediul extern si incertitudinea politicilor fiscale aplicate de guvern, principalele riscuri inflationiste”

Share