Revista presei. Joe Biden vine la Bucureşti

Share
Revista presei. Joe Biden vine la Bucureşti
“Vin la tine şi te calc pe ochi, cocalare!”

Văleu, Ponta! Joe Biden descinde la Bucureşti! “Adevăratul scop al scurtei vizite a înaltului demnitar american este purtarea unei discuţii bărbăteşti cu premierul Victor Ponta” (Naţional)

Contrar legii, conducerea AEP participă simultan la două birouri electorale centrale “Primele trei persoane din conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) fac parte din componenţa Birourilor Electorale Centrale (BEC) atât pentru europarlamentare, cât şi pentru alegerile parlamentare parţiale, lucru interzis de Legea 33/2007” (Puterea)

Analiză. De ce este gravă acuzaţia de „fascist“ adusă de Ponta lui Mircea Mihăieș “Dacă premierul ar fi vrut să își asume cu adevărat această expresie, ar fi trebuit să citească opera lui Mihăieș și să găsească o dovadă, o pagină, un paragraf din care să reiasă că Mihăieș are simpatii fasciste. Eu i-am urmărit scrierile și declarațiile și nu am găsit așa ceva” (România liberă)

Antonescu îl aseamănă pe Ponta cu Năstase: ”Este prizonierul baronilor” “Crin Antonescu a lansat la un post de televiziune noi atacuri dure la adresa lui Victor Ponta, spunând că a ajuns să aibă ‹comportamentul unui şef de modă veche», este «prizonierul baronilor» şi a început să semene cu Adrian Năstase” (Cronica română)

Dezonorant. Gabi Oprea l-a miluit pe Ponta cu dreptul de a primi onoruri militare” “Premierul s-a dat peste cap, a făcut pe dracu în patru și până la urmă i s-a oferit și lui ocazia de a defila țanțoș prin fața gărzii de onoare. A fost un gest oficial de o infatuare nemăsurată care a stârnit o serie de comentarii deosebit de acide. Dar, în același timp, i-a și scârbit pe adevărații militari de carieră, cei pentru care Onorul la comandant înseamnă, cu adevărat un simbol al respectului pentru ierarhie” (Curentul)

Concesiunea ciudată a marilor parcuri din Sectorul 3 către o firmă apropiată de fratele lui Omar Hayssam “Parcurile Titan, Alexandru Ioan Cuza, Titanii şi Gheorghe Petraşcu vor fi, în următorii opt ani, administrate de firma Cris Garden. Asociatul unic este Cristian Sorin Cosac, fost partener de afaceri cu Mukhles Omar, fratele cunoscutului terorist Omar Hayssam” (Adevărul)

Republica penalilor. Primarul Mazăre a retrocedat terenuri ale Academiei Române către doi foşti patroni de la Dinamo “Radu Mazăre i-a pus în posesie, ilegal, pe doi foști patroni de la Dinamo, cu terenuri cuvenite Academiei Române. Retrocedările ilegale, de zeci de hectare de teren în portul Tomis s-au făcut la propunerea comisiei din care făcea parte și Nicușor Constantinescu, actualul șef al Consiliului Județean Constanța” (EvZ)

Transelectrica, în iureşul schimbărilor din directorat “Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica SA trece iar prin iureşul schimbărilor directoratului, în urma demisiei lui Gabriel Mustea şi a revocării lui Mihăiţă Boangiu” (Bursa)

Încă puţin şi am plătit toţi banii către FMI “La finalul anului, România va mai avea de plătit Fondului doar 1,3 mld. euro din cele 12 mld. euro împrumutate, iar în 2015 un rest de 100 mil. euro. Rezerva valutară a ţării va rămâne mai mare decât în 2009, ceea ce arată, în viziunea BNR, succesul acordurilor. Guvernatorul Mugur Isărescu spune că achitarea datoriilor pune capăt temerilor justificate ale populaţiei privind îndatorarea ţării” (Curierul naţional)

Cutremur în judeţul Timiş “Un seism cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs joi, la 22.31, în judeţul Timiş, la o adâncime de 9 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP)” (Gândul)

Share