home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. FMI amana urmatoarea transa

Revista presei. FMI amana urmatoarea transa

Share

Ziarul financiar: FMI pleacă fără bugetul pe 2011 aprobat, tranşa se amână pentru ianuarie. “Guvernul nu a convins FMI să accepte reduceri de impozite la anul, nici să relaxeze deficitul bugetar, dar şi-a luat noi angajamente de reformă. Totuşi, FMI nu a fost critic în mesajul de ieri, ci a enumerat condiţii.”

~courtesy AP Photo/Vadim Ghirda~

Gandul: Ce a negociat Basescu cu FMI. Unde vor merge cei mai multi bani de la buget in 2011. “Preşedintele Traian Băsescu a avut un rol foarte important în negocierile cu FMI, afirmă premierul Emil Boc. Într-un interviu la postul public de radio, prim-ministrul l-a lăudat pe Băsescu pentru prestaţia sa la întâlnirile cu experţii Fondului”

Adevarul: Băsescu nu va promulga reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici. “Preşedintele Traian Băsescu va retrimite în Parlament cele două legi, votate “din greşeală” care prevăd reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici.”

Curentul: OUG 50 – între protecţia consumatorului şi siguranţa sistemului bancar. “FMI dă înapoi în ceea ce priveşte ordonanţa referitoare la creditele populaţiei. Dacă la sfårşitul săptămånii trecute şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, declara că modificarea OUG 50/2010 este o condiţie pentru acordarea următoarei tranşe, ieri, reprezentantul Fondului spunea că ştie de existenţa unor „practici bancare neclare sau abuzive“.”

Financiarul: Comisia Europeana: OUG 50 trebuie sa protejeze stabilitatea financiara. “Echipa Comisiei Europene aflata la Bucuresti impreuna cu delegatii ale Fondului Monetar International si Bancii Mondiale solicita guvernului, prin intermediul unui comunicat, sa garanteze ca “OUG 50 amelioreaza transparenta si protejeaza drepturile consumatorilor, dar in acelasi timp protejeaza stabilitatea sistemului financiar si este in deplina concordanta cu Directiva UE 2008/48/EC”.”

Romania libera: Reţeaua CSM s-a fisurat: în Consiliu au intrat patru noi judecători. “Patru judecători reformişti au reuşit să pătrundă în componenţa CSM, fapt care creează perspectivele unei mişcări de înoire a sistemului de justiţie. La secţia de procurori, însă, vechea gardă şi-a conservat puterea. Raportul de forţe în favoarea reformiştilor ar putea fi întărit doar dacă Senatul va invalida şi mandatele pentru cele şase locuri ce ar urma să fie ocupate ilegal de actuali membri CSM.”

Evenimentul zilei: Piloţi de elită, omorâţi de o rablă. “Doi militari cu sute de ore de zbor la activ şi căliţi în misiuni internaţionale au murit ieri, după ce MiG-ul pe care îl pilotau s-a prăbuşit “din senin” lângă baza de la Câmpia Turzii.”

Bursa: Creativul Boc si-a amintit de companiile de stat. Mintea premierului ‘a de pe pe urma. “Exaltarea preşedintelui Traian Băsescu în faţa delegaţiei FMI, aflată, duminică, în vizită la Cotroceni, s-a bazat pe un misterios set de măsuri imaginate de Guvernul Boc, în ultimul moment, care, în viziunea Preşedinţiei, ar justifica o înţelegere în condiţii mai puţin aspre, cu organismele financiare internaţionale.”

Share