home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Elena Ceauşescu? Politician pe centura

Revista presei. Elena Ceauşescu? Politician pe centura

Share

EvZ: Amanţii Elenei Ceauşescu. O admira pe Evita Peron. Olănești, cuibușorul de nebunii “Elena Ceaușescu a avut mai mulți amanți, printre care s-au numărat fizicianul Ioan Ursu, dar și un personaj din primul eșalon al nomenclaturii comuniste”

Wikipedia

Adevarul: Gigi Becali este somat de Fisc să plătească 3 milioane de euro “Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi-a pierdut orice speranţă în „războiul“ cu ANAF. Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor l-a somat să-şi plătească datoriile de peste trei milioane de euro la stat”

Curentul: Octavian Goga ar putea fi exhumat în vederea unei expertize criminalistice “Considerat biograful oficial al poetului ardelean, Brudaşcu susţine că există anumite informaţii care conduc la ideea că Goga nu ar fi murit din cauze naturale ci ar fi fost asasinat, ucis cu ajutorul unei otrăvi picurate într-un pahar de băutură”

Puterea: Noua Republică, un fel de Albă ca Zăpada “O nouă platformă politică care militează pentru valorile dreptei a luat naştere în urmă cu câteva zile. Ea se numeşte Noua Republică. Promotorul acestui suport este Mihail Neamţu, eseist şi comentator politic”

ZF: Tranzacţia anului? Gazprom intră în România prin achiziţia a 130 de benzinării OMV Petrom. Chiar preşedintele Băsescu a spus că în spatele OMV ar fi şi ruşii “Petrom, controlată de austriecii de la OMV, analizează varianta vânzării a circa 130 de benzinării, aproape un sfert din întreaga sa reţea de distribuţie a carburanţilor. Potrivit unor surse din piaţă, producătorul de petrol şi gaze local este chiar într-un proces de due diligence cu sârbii de NIS, grup petrolier controlat de ruşii de la Gazprom, dar nu se ştie dacă acest proces va rezulta şi într-o tranzacţie”

Bursa: BNR a injectat 2,5 miliarde lei “Injecţia de lichiditate s-a realizat printr-o operaţiune repo. În cadrul operaţiunilor repo, BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat.”

Fin.ro: BNR: Romania va aplica deciziile UE referitoare la taxarea tranzactiilor financiare “Comisia Europeana a prezentat astazi propunerea referitoare la taxarea tranzactiilor financiare pe teritoriul UE. Schimbul de actiuni si obligatiuni ar putea fi impozitat cu o cota de 0,1%, iar pentru contractele derivative taxa ar putea fi de 0,01%

Curierul national: Europa, fără soluţii. Ce face România? “Ionescu (Coface): Stimulii guvernelor se epuizează în timp ce Europa este vulnerabilă iar moneda euro trece printr-o “criză existenţială”. “Petrecerea pe datorie s-a încheiat“, iar România este afectată din cauza dependenţei ridicate de capitalurile străine. Dăianu: Suntem copleşiţi de evenimente extreme de care nu putem să ne decuplăm”

Gandul: Studiu secret al Germaniei: Ca să scape de faliment Grecia trebuie să vândă tot ce are, de la clădiri la bănci. Cum arată planul cu numele de cod Eureca “Grecia ar trebui să includă toate activele publice întră-o structură pe care să o vândă unei instituţii europene pentru 125 miliarde euro şi să-şi reducă astfel nivelul de îndatorare de la 145% din PIB la 88%, potivit unui plan secret realizat de consultanţi germani apropiaţi guvernului de la Berlin”
Romania libera: Averea familiei care deţine compania BMW, pătată cu sânge “Dinastia din spatele BMW a admis, după mai multe decenii de tăcere, că s-a folosit de munca deţinuţilor, preluând averile unor evrei şi făcând afaceri cu mulţi dintre liderii nazişti în timpul celui de-al II-lea Război Mondial”
Share