Efectul Ion Dolănescu Senior asupra femeilor românce

Share

Ieri, mergeam prin parc (nici nu mai contează care anume) şi, deodată, dintr-o tufă a sărit spre mine, bululup!, un copilaş de vreo trei ani, care mi-a mărturisit timorat că el crede că este copilul fertilului Ion Dolănescu.

parloar
Ion Dolănescu, pe deplin mulţumit de moştenirea sa.

Uitându-mă în această seară la o emisiune de televiziune de pe un post tv foarte popular, realizată de popularul Ion Cristoiu, am constatat cât de prolific a fost acest om şi mare muzician, faţă de care Beethoven a fost un pigmeu al istoriei muzicii.

Astfel, acum vreo câteva zeci de ani (nimeni nu mai ştie sigur exact când, totul a trecut în mit, în inefabil), Ion Dolănescu a cunoscut la Cluj o frumoasă costaricancă, pe care a impregnat-o intens timp de câteva săptămâni.

Apoi, din prea mare dragoste, Ion a rămas în România, iar iubita sa inseparabilă Margarita Valenciano şi-a văzut de treaba ei. Cu un copil în burtă, care creştea, creştea, iar acum cere parte din moştenire.

Restul sunt amănunte nesemnificative pentru noi, adică a ne apuca să scriem acum despre un fleac precum două milioane de euro ascunşi într-o saltea, având în vedere prin ce baie de feromoni dolănescieni a trecut aceasta în ultimele decenii, mi se pare realmente demn de pătrăţelul roşu să mai insist.

Marele rapsod pare astfel un fenomen în lumea muzicanţilor fecundatori. Pe unde trecea el, dimpreună cu Maria Dragomiroiu, Romica Puceanu, Irina Loghin, soră-sa, Logout, Senone Binulescu, Dirabela Mauer, Corina Chiriac şi Varina Moica, pe-acolo rămâneau în urmă fecunzi şi fecunde.

Astfel, acum, dacă mergi de exemplu, aleator, prin Focşani sau prin Baia-Mare, ori prin Câmpulung Muscel sau Lugoj, din tufe sar, aşa, în devălmăşie copii din flori ai lui Ion Dolănescu. Unii cunoscuţi, consacraţi, deveniţi notorii, alţii mai puţin cunoscuţi.

Marele nostru creator, bardul nostru naţional a reuşit performanţa acum că, dacă mergi pe stradă, poţi auzi oamenii de cele mai felurite vârste vorbind între ei cam astfel: “Tu al cui eşti, mă?” “Al lui Dolănescu!” “Straniu, dar şi eu la fel!”.

Astfel, pentru totdeauna Ion Dolănescu suntem noi.

Share