home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. ANI se transforma

Revista presei. ANI se transforma

Share

Va mai aduceti aminte cantecul lautaresc “Jana n-a muritu’ / Jana se transforma”? Ei bine, Curentul crede ca ANI nu e moarta, ANI se transforma.

Asa ar si trebui, pentru ca altfel ne indreptam in trap marunt spre periferia lumii civilizate, unde ilicitul este cumva infractiune.

Subiectul este tratat cu destul pesimism de catre Evenimentului Zilei, care trage concluzia (cel putin preliminara) ca averile demnitarilor devin semisecrete. Iar aceasta pentru ca “noua lege privind Agenţia Naţională de Integritate protejează multe dintre informaţiile relevante despre bogăţiile acumulate de aceştia”.

Si Romania Libera trateaza subiectul, vorbind despre competitia pentru resuscitarea ANI. De acord, acum problema este cum anume se face aceasta incercare de resuscitare. Civilizat ar fi gura la gura. Cine garanteaza ca asa se si procedeaza?

Dupa principiul “cainii latra, caravana trece”, UDMR isi vede, cu verticalitate si eleganta nedisimulata, de agenda proprie, paralela cu prioritatile fraierilor de majoritari. Pentru unii, importanta e functionabilitatea  Romaniei. Pentru altii, scoaterea sintagmei “stat national unitar”.

Cam aceasta rezulta din interviul realizat de catre Ovidiu Nahoi si Ion M. Ionita cu Marko Bela pentru Adevarul, dincolo de fonfleurile si monumentalismele intelectuale practicate de dibacele lider UDMR, al carui discurs pare simplu, dar in realitate fandeaza permanent, acolo unde se ating teme sensibile.

Gandul face o avanpremiera a frustrarilor pe care cred jurnalistii de la acest cotidian ca ar trebui sa le simtim anul acesta, mergand la mare de 1 Mai. Adeca: “Cu trenul sau cu maşina, 1 Mai la mare tot departe este. Pe litoral ne aşteaptă Elena Udrea, marşul bucătarilor, bolizi şi cluburi de fiţe”.

Sincer? Mi-o si imaginez pe Udrea cu toroipanu-n mana, la colt de DN 39, intampinandu-ne cu un ranjet sadic pe fata si spunand: “Bine c-aţi venit, gongomuţilor! Ha-ha-ha-ha-haaaaa!”.

La iesirea din coma indusa, Amelia Antoniu ar fi spus: “Nu pot sa… sing!”, sustine ziarul Puterea. Explicatia autorului ar fi ca Amelia si-ar fi exprimat astfel obsesia ei, dragostea ei deosebita de a se manifesta artistic si frustrarea ca nu poate sa cante.

Si Financiarul scrie despre baronii subventiilor mascate: “Alro si ArcelorMittal se bucura deja de curentul de la Hidroelectrica, iar InterAgro si Azomures sunt beneficiarele unei legi care le permite sa cumpere gaz doar din productia proprie, mult mai ieftina”. Trai neneaca!

Share