Revista Presa(rilor)

Share

BadPolitics anunta ca Disponibilizatii de la Realitatea scot salariile compensatorii cu forcepsul de la Vantu. Comentariul din debutul postarii suna astfel:
Ca de Newsin si Business Standard s-a ales praful e de inteles, dar sa faci disponibilizari colective pe intreg Catavencul SA asa pe nepusa masa si sa dai afara 200 de oameni pe timp de iarna nu este la indemana oricui. Trebuie sa fii mogul, sa te cheme SOV si sa ai lachei destoinici, scuzati, am vrut sa zic lingai competenti plasati in functii de conducere.”

Bogdan Ivascu scrie despre “Moartea omului de la tv”. Pornind de la chestiunea gripei noi, Ivascu scrie un comentariu despre manipularea prin televiziune, din care citam:
Cine apare la televizor iese din rândul muritorilor şi intră într-o castă a semizeilor, în aparenţă la fel ca ceilalţi şi totuşi fundamental diferiţi. Atotputernicul televizor, imaginea care seduce şi îmbată, reconfigurează discreţionar realitatea.

Inversează ierarhiile naturale, pune oameni mici pe socluri mari, transformă sfinţii în pedofili şi viceversa. Impune subiectele, ignoră graţios temele importante şi transformă lucrurile de nimic în breaking news.

Piţipoanaca semianalfabetă devine vedetă mondenă, un ziarist fără nici o meserie sau specializare poate ajunge analist politic.

Omul de la televizor are întotdeauna dreptate, sentinţele sale sunt definitive. Ceea ce este mai important, cel de la televizor, evenimentele de acolo, există cu adevărat, ceilalţi mai puţin. « Nu există război în Albania », « Cum să nu fie ? Am văzut la televizor », soseşte genial replica.

Pe blogul sau de pe sau de pe website-ul Centrului de Analiza si Dezvoltare Institutionala, Costel Stavarache scrie despre “Legislatia antitrust pentru mass-media”, sau despre “cum scapi de o presa ticalosita…
La aceasta problemă avem două soluţii: una intervenţionistă, etatistă şi una liberală. Cea intervenţionistă încearcă limitarea dreptului de proprietate în media. Aşa limitezi efectele nocive ale concentrării mass media în mâini puţine.

Dacă ai un trust media ticălos, dai o lege prin care să-i restrângi dreptul de proprietate. De exemplu, pui interdicţia potrivit căreia o persoană nu poate deţine mai mult de o televiziune.

În felul acesta scade controlul persoanelor ticăloase asupra mijloacelor de convingere.

Pagina de Media anunta ca sefa TVR 1, Dana Deac, a fost premiata de catre Revista “Avantaje”.
Dana Deac, directorul postului TVR 1, a primit trofeul Femeia Anului 2009 din partea revistei Avantaje, la categoria Implicare şi Responsabilitate Socială. Jurnalista a fost premiată pentru activitatea în susţinerea societăţii civile din România.

Directoarea TVR 1 nu a fost singura jurnalistă premiată la Femeia Anului. Un alt trofeu i-a revenit Ioanei Măgură Bernard, una dintre vocile reprezentative ale postului de radio Europa liberă. O altă premiantă din media a fost Florentina Opriş (Prima TV).

ReporterVirtual anunta ca Intact a pierdut doua procese cu angajatii. Pe de alta parte, NewsIn contraataca:

Agentia NewsIn contraataca informatiile aparute despre ea printr-un mesaj catre clienti, pentru a-i linisti ca totul va fi bine si in continuare va face bici din ce se stie. La fel vor face si cei de la posturile de radio Realitatea FM si Guerilla care n-au primit probabil vestea ca unii vor pleca intr-un concediu prelungit.

Tiberiu Lovin mai ridica un semn de intrebare, privind o posibila coincidenta in felul aligant din cale-afara-n care se face presa prin Romanica.

Share