home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presa(rilor). Sa mori pre limba feliniana

Revista presa(rilor). Sa mori pre limba feliniana

Share

Tiberiu Lovin a comentat copios pe tema intalnirii dintre Sebastian Vladescu si Dan Voiculescu, pe postul acestuia din urma, la emisiunea Gabrielei Vranceanu, care-i si intrece pe toti. Si care a patronat dezastrul lui Felix:

Cu un text insailat de ziaristii de la Financiarul, Voiculescu s-a trezit absolut nedocumentat, ceea ce l-a transformat intr-o para de box pentru un ministru despre care zici ca nici macar o musca n-ar fi in stare sa o spulbere.

L-a facut insa praf pe Voiculescu. Cu ochii mari si cu manuta pe sus sa intervina la “Gabi”, “eu sunt adevaratul motan Felix” s-a balbait o ora pana cand a cerut pauza sa se antreneze.

Eu nu ma mir ca Vladescu l-a facut praf pe Pissy. Si daca ar fi stat toata noaptea-n crasma cu Bittman, ministrul Finantelor l-ar fi distrus pe Voiculescu. Pur si simplu este mai bun decat acesta, ce Dumnezeu…

citeste si: Cum l-a lovit Dan Voiculescu pe Traian Basescu cu clipul “Romania duce lipsa de omenie” si ce lectii de economie i-a tinut lui Sebastian Vladescu in direct, la Antena 3

Băsescu nu merge la Realitatea TV şi Antena 3 pentru a nu legitima „oameni cu agende politice ostile“, anunta Curentul:

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat ieri că preşedintele Traian Băsescu (foto) a renunţat la reuniunile din Piaţa Universităţii după ce au existat câteva întâlniri „ratate“ şi că el nu merge la posturile Realitatea TV şi Antena 3 pentru că nu vrea să legitimeze oameni cu „agende politice ostile“.

Active Watch cere jurnalistilor sa scrie fara sa se bazeze pe zvonuri si speculatii, anunta Petrisor Obae:

Lansăm un apel la moderaţie şi precauţie în prezentarea evenimentelor şi opiniilor care se formulează în aceasta perioadă.

Încurajăm dezbaterile şi analizele fundamentate, în spiritul informării corecte a publicului. Susţinem orice demers jurnalistic temeinic, care nu este viciat de interpretări şi speculaţii excesive.

De acord, dar, apropos de ultimele doua armaghedoane: chiar Mircea Toma de la AMP a publicat cel putin doua astfel de documente, impanate de informatii pe jumatate verificate, asa ca…

Cristian Patrasconiu sustine ca da, Nistorescu nu a omorit pe nimeni:

Intr-unul din ultimele sale editoriale, abjectul fost jurnalist Nistorescu Cornel se intreaba daca, cenzurind un material foarte bun de presa (despre turnatorul Romosan Petru!), a comis o crima.

Si daca, pe cale de consecinta, el e de blamat asa cum s-a intimplat recent intr-un binevenit Free Ex report. (nu dau link la text fiindca nu vreau sa ii stric audienta de scara de bloc de care a ajuns, binemeritat, sa se bucure acest ins)

Da, jurnalistic vorbind, CN a fost penibil. Penibil si descalificant pentru aceasta profesie. Singura consulare e ca in cazul acestui personaj momentul cenzurarii unui articol despre afinul sau Romosan Petru e doar unul din multe momentele descalificante. Unul din multele! – repet.

Maimutele instiga din nou la revolta sociala, arata Dan Badea:

De aproape două săptămâni de zile posturile de televiziune Realitatea TV şi Antena 3 au declanşat cea mai amplă campanie de instigare a populaţiei pentru a ieşi în stradă şi a dărâma guvernul Boc.

În spatele ei se află mafia PSD-PNL, nemulţumită de rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale precum şi de reconfigurarea ulterioară a parlamentului României.

Plictika TV şi Junior TV – este titlul ultimei postari a lui Vitalie Cojocari, foarte bine scrisa, care ne lamureste asupra insuccesului moldovean al tinerei televiziuni feliniene Jurnal TV, din Republica Moldova, ca si despre cel al suratei ei eoliene Publika TV:

Indiscutabil, cel mai rău o duce Jurnal TV. Informaţiile care apar despre concedierile din interiorul echipei sunt logice. Nu aşa se construieşte o televiziune. Tehnica nu este totul. În afară de câţiva buni specialişti, câţiva oameni care ştiu ce fac, echipa este formată din tineri, foarte tineri, studenţi fără nicio experienţă. Jurnal TV este o adevărată Junior TV.

Prea este totul pregătit, prea lipseşte spontanul. Publika TV este mai nou Plictika TV. Ştirile sunt previzibile – cu text previzibil, cu oameni ce vorbesc previzibil. Nimic nu te surprinde. Moldova este o ţară calmă, liniştită. Glumesc, nu-i aşa. Dar de ce atunci să nu vedem personaje interesante?

De ce să nu fim partaşi ai atmosferei prin materialele date pe sticle? Uneori ştirile sunt dări de seamă, rapoarte bine închegate şi filmate. Dar de ce vorbesc despre ştiri? Talk show-urile sunt de vis. Un vis despre care nu-ţi aminteşti nimic pentru că te-a surprins doar prin banalitate. Invitaţii vin şi dorm, moderatorul nu-i trezeşte, iar telespectatorul…

Se pare ca romanii dintre Prut si Nistru au o modalitate foarte simpla de a reactiona la magariile celor doi moguli: nu se uita. Pacat de jurnalisti.

~urmeaza

Intr-unul din ultimele sale editoriale, abjectul fost jurnalist Nistorescu Cornel se intreaba daca, cenzurind un material foarte bun de presa (despre turnatorul Romosan Petru!), a comis o crima. Si daca, pe cale de consecinta, el e de blamat asa cum s-a intimplat recent intr-un binevenit Free Ex report. (nu dau link la text fiindca nu vreau sa ii stric audienta de scara de bloc de care a ajuns, binemeritat, sa se bucure acest ins)

Da, jurnalistic vorbind, CN a fost penibil. Penibil si descalificant pentru aceasta profesie. Singura consulare e ca in cazul acestui personaj momentul cenzurarii unui articol despre afinul sau Romosan Petru e doar unul din multe momentele descalificante. Unul din multele! – repet.

Share