Revista pres(arilor). George Lăcătuş a luat încă un premiu

Share

George Lăcătuş a luat un nou premiu: cel al Consiliului Central al Comunităţilor de Şinţi şi Roma din Germania, împreună cu Fundaţia Manfred Lautenschläger (Heidelberg, Germania).

buergerrechtspreis

Salariile de la Digi24 sunt condiţionate de un sistem de punctare, lucru care stârneşte nemulţumiri şi reacţia sindicatului jurnaliştilor.

Contributors: Record: interviul fără întrebări Cristoiu – Năstase
Din sfaturile pline de înțelepciune lăsate cu gură de maestru în interviul sus-amintit din care mai cităm «presa nu e nici cu puterea, nici cu opoziția.Sigur că ea are în prim plan puterea, puterea care greseste, trebuie să o sancționeze, dar, în același timp, ea trebuie să fie echidistantă și față de opoziție. Cu atât mai mult în România, cu cât nu există opoziție absolută», sau «ca să nu mai am dezamăgiri, e bine sa fiu echidistant și să privesc cu o anumită răceală ascensiunile, căderile» și cea mai tare «nu merită un om, indiferent cine-o fi el, nici Napoleon, nici Stalin nu merită să îi consacri atâta atenție», s-a ales praful.

Singura distanță  din cele enunțate, la care ține consecvent Ion Cristoiu, este că nu se tutuiește cu interlocutorul. Antologic, interviul e bun ca studiu de caz la seminariile de etică de la Jurnalistică, pentru a arăta cum un rotund calup de publicitate electorală s-a substituit principiilor, normelor și tehnicilor atât de bine știute de un veteran al presei

Gandul: Avocatii lui Serban Huidu au o noua strategie pentru a obtine o pedeapsa mai mica “Desi expertiza criminalistica stabileste ca masina condusa de Huidu a ajuns pe contrasens, fara urme de derapaj, avocatul lui vrea sa demonstreze contrariul, incercand probabil sa-i obtina o pedeapsa mai mica”

Romania libera: Casa Morgana. Locuinţele promise de patronul OTV nu există nici măcar pe hârtie. Cum vrea Dan Diaconescu să câştige Primăria Capitalei: dă case imaginare contra voturi “Strategia electorală a lui Dan Diaconescu de a promite locuinţe celor care-l votează s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva patronului OTV. Potrivit specialiştilor consultaţi de RL, astfel de promisiuni pot fi considerate infracţiuni ce se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”

În China vineri a intrat în funcţiune Great Firewall of China: nimeni nu a avut acces la Internet în străinătate, pentru prevenirea răspândirii prin Internet a ceea ce autorităţile acestui stat asiatic liliputan numesc a fi “zvonurile” de pe Internet. Spre luare aminte: mâine ni se poate întâmpla şi nouă.

O agenţie de presă portugheză, Lusa, anunţă că un jurnalist respectat din narcostatul Guineea-Bissau, Anthonio Aly Silva, a fost reţinut, după ce soldaţii l-au arestat pe primul ministru, apoi eliberat sâmbătă.

Jurnalistul, proprietarul unui blog popular, a spus făcut declaraţii pentru Lusa, la câteva ore după ce a fost eliberat, împreună cu mai mulţi bodiguarzi ai premierului Carlos Gomes şi cu cântăreţul Dulce Neves. Statul african Guineea-Bissau este recunoscut ca furnizor de cocaină.

Jurnalistul azer Eynulla Fatullayev, un apărător al libertăţii presei care fusese închis de autorităţi, a câştigat prestigiosul Premiu pentru Libertatea Presei al ONU.

xgchjvk

Share