Revista pres(arilor). Concedieri la Reuters

Share

Reuters dă afară 2500 de oameni

“Grupul media Thomson Reuters, care detine prestigioasa agentie internationala de presa Reuters, a anuntat concedierea a 2500 de angajati in incercarea de a reduce costurile si de a readuce pe profit cea mai mare divizie a sa”

AFP a fost în grevă miercuri

“O grevă de 24 de ore a Agenţiei France-Presse, începând cu ora 8:00, miercuri (09:00, ora României), a fost votată marţi seară la apelul sindicatelor, pentru a protesta faţă de proiectele de reorganizare redacţională, ce vizează Franţa şi Africa, relatează agenţia pe fluxul său de ştiri”

Reporter CBS, prins intr-un schimb de focuri

“Carter Evans, reporter local la CBS, a fost prins intr-un schimb de focuri al politiei cu Christopher Dorner, suspect de crima. In momentul producerii incidentului jurnalistul era la telefon pentru a raporta situatia celor din redactie. Cand prezentatoarea l-a intrebat pe reporter daca mai este acolo nu s-a auzit niciun raspuns”

Jurnalişti arestaţi pentru instigare la violenţă în Nigeria

“Politia nigeriana a arestat trei ziaristi de la postul radio Wazobia FM. Acestia au fost acuzati de incitare la violenta in timpul unui program de radio. Jurnalistilor li s-au imputat afirmatii, conform carora imunizarea contra poliomielitei este o conspiratie impotriva Islamului pe motivul ca ar cauza infertilitate la femei”

Doi jurnalişti de la The Sun reţinuţi de Scotland Yard

“Sase fosti jurnalisti de la publicatia News of the World, dintre care doi fac parte din echipa The Sun,  au fost retinuti de politisti. Ofiterii de la Scotland Yard investigheaza un nou caz referitor la hacking-ul de telefoane”

Comcast va cumpăra restul acţiunilor NBC Universal de la GE

Comcast, cel mai mare operator de cablu din Statele Unite, a anuntat ca va plati 16,7 miliarde de dolari pentru a cumpara pachetul de 49% din actiunile NBC Universal de la General Electric. Comcast detine pachetul de 51% din actiunile NBC Universal din ianuarie 2011″

Time Warner, în discuţii să transfere majoritatea revistelor

Time Warner negociaza cu Meredith Corporation pentru a pune majoritatea revistelor, inclusiv People, InStyle si Real Simple intr-o companie separata care ar cuprinde si tilurile companiei media Meredith Corporation”

Surse: Reporter Virtual, Mediafax

Share