Revista presa(rilor). Cartianu, director de carte la Adevarul

Share

Cartianu a mai gabjit o functie la Adevarul, anunta Tiberiu Lovin:

Grigore Cartianu este, de astazi, nu doar redactor-sef la Adevarul, ci si directorul Departamentului Carte, cel ocupat de febletea lui Razvan Corneteanu, Ioana Voicu, pana la scandalul de pe 1 aprilie.

Ramane de vazut daca el va prelua si leafa fostului director, care era egala cu cea de redactor-sef, doar ca la ultima functie se adauga si bonusurile.

E a doua dublare de post, dupa ce Peter Imre, managerul general al holdingului, a devenit si director interimar la Departamentul Publicitate.

Eu cred ca nu se putea face o alegere mai buna pentru aceasta functie. Grigore este un tip rafinat, cult, echilibrat, foarte citit. Pe vremea cand eram colegi la EvZ, citea la un moment dat “La Poalele Vulcanului”, de Malcolm Lowry.

In cateva zile a terminat-o (ceea ce m-a mirat destul de tare, pentru ca este un roman destul de greu de citit) si a inceput sa devore, cu pasiunea unui bibliofil, simultan, editia de opere complete in limba romana a poemelor lui Robert Desnos si “Ambasadorii” lui Henry James.

Sincer, nu mai stiu, de cand nu am mai vorbit cu el, unde a ajuns cu lecturile, pe culmile sale de eruditie. Bravo, Dinule, bravo si adu-l pe Adrian Mutu sef de sectie la politica interna.

Dragut este ca Grigore va scoate propria sa carte despre Revolutia de la 1989 in colectiile Adevarul, cum spune Petrisor Obae:

Cartea despre Revoluţie, pe care o pregăteşte Grigore Cartianu, va fi publicată în colecţiile Adevărul. Cartianu, proaspăt numit şef al Diviziei Carte din Adevărul Holding, a declarat pentru paginademedia.ro că intenţionează să îşi lanseze volumul în acest an.

Mircea Marian remarca pe Kiseleff faptul ca Procesul Becali se reia pe Realitatea TV:

După o lungă întrerupere, postul lui S.O.Vântu a reluat procesul lui Becali cu statul român. Rețeta este aceeași ca în 2009: în studio sunt invitați doar avocați și analiști care spun că bietul latifundiar este victima unor procurori răi și incompetenți.

Becali nu vine în studio, pentru că Realitatea TV trimite acasă la el un car de reportaj – exact cum a procedat la memorabilul interviu cu Dinu Patriciu.

Marele om stă tolănit într-un jilț aurit și vorbește când vrea și cât vrea, cerând, în esență, ca acuzatorii săi de la DNA să ajungă la pușcărie. Din când în când, intervine și moderatorul, care, de ochii celor de la CNA, se preface că nu este de acord cu Becali.

Ziua Veche apare pe print, odata cu Puterea, anunta Agentia de Investigatii Media:

De vineri, ZIUA Veche apare si in format tiparit. Este vorba de un saptamanal – deocamdata – in opt pagini care va fi inserat in fiecare vineri in noul ziar Puterea.

citeste si: Ziarul Puterea, lansat miercuri seară, în prezenţa lui Mihail Gorbaciov (Mediafax)

Patru agentii de presa au decis sa boicoteze conferinta de presa a Festivalului de la Cannes, anunta tot Mediafax:

Agenţiile de presă au ales să facă acest gest, referitor la conferinţa celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de la Cannes, pentru a denunţa restricţiile impuse de organizatori în privinţa transmisiilor video pe covorul roşu.

Ziua Veche publica lista pagubitilor de la Ziua:

Suma totala a datoriilor SC ZIUA SRL – aflata in procedura de faliment – este in prezent de circa 6.403.000 Ron, adica aproape 1,6 milioane de euro.

Aceasta lista va putea fi contestata in termen de 15 zile (pana la data limita de 03.05.2010), de orice persoana interesata, in cadrul dosarului 512/3/2010, instrumentat de judecatorul Nicolae Prepelita (vezi foto), de la Sectia a VII-a Comerciala a Tribunalului Bucuresti.

Share