Revista presa(rilor)

Share

Mediafax anunta ca OTV si Antena 3 au fost amendate de catre CNA. OTV pentru ca si-a dezinformat telespectatorii pe 25 ianuarie, cand a difuzat inregistrari cu Traian Basescu, pretinzand ca acesta ar fost in studio in direct, iar Antena 3 pentru ca ar face o campanie de defaimare la adresa Elenei Udrea.

Dar Mediafax mai da un titlu atractiv: “Roşca Stănescu: Dacă CNSAS a emis o adeverinţă de necolaborare a mea cu Securitatea, ea este un fals“:

Sorin Roşca Stănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în cazul în care CNSAS a emis o nouă adeverinţă de necolaborare a sa cu Securitatea, acest document reprezintă “un fals”, pentru că el a recunoscut public încă din 1992 că a colaborat cu Brigada Antiteroristă a Securităţii.

Curierul National sustine ca “Radu Moraru şi premierul Emil Boc au surclasat concurenţa“:

“Naşul” a fost cel mai urmărit talk show în seara de 27 ianuarie. B1 a fost lider de audienţă în intervalul 21.15 – 22.45, pe toate televiziunile de talk show-uri şi ştiri, când invitatul lui Radu Moraru a fost premierul Emil Boc.

Postul B1 a înregistrat un rating de 2.52 puncte (cotă de piaţă 5.67%), în timp ce Realitatea TV făcea rating 2.33 (cotă de piaţă 5.33%), iar Antena 3 – 2.05 (cotă de piaţă 4.63%).

Financiarul sustine ca “Intact Media Group a avut o crestere a cotei de piata de 29,5% in 2009“:

Antena 3 a punctat cea mai mare crestere, de 37% Intact Media Group, cel mai important trust de presa romanesc, a obtinut o crestere semnificativa a cotei de audienta in 2009 pentru cele cinci posturi TV din portofoliu.

Anul trecut, postul Antena 1 a avut cea mai mare crestere a cotei de piata, respectiv 22%, punctand astfel o crestere a cotei de piata de la 9,6% in 2008 la 11,7% in 2009. Antena 3 a consemnat de asemenea o crestere semnificativa a cotei de piata, de 37,1%, fata de 2008.

Alex Mihaileanu anunta pe website-ul sau, Subiectiv, ca au loc schimbari in Grupul Realitatea-Catavencu. Jurnalistul citeaza dintr-un e-mail intern:

De la 1 februarie 2010, Sorin Vulpe – membru al Board-ului Realitatea-Caţavencu, va prelua funcţia de Director de Dezvoltare Internaţională a grupului, misiunea sa fiind de a identifica oportunităţi de extindere a business-ului în afara României.

Directorul General al Diviziei Radio Realitatea-Caţavencu (Radio Guerrilla şi Radio Gold FM) va fi Călin Husar, unul dintre membrii fondatori ai celor două radiouri.

Călin, care a mai ocupat funcţia de Director General al Radio Guerrilla pînă în decembrie 2008, va conduce, începînd de saptămîna viitoare, direct şi nemijlocit ambele posturi de radio.

Alex Mihaileanu comenteaza:

Dacă mesajul pare prea corect din punct de vedere gramatical, să ştiţi că l-am corectat eu. Acum, lăsînd gluma la o parte, am şi eu o întrebare (şi nu legată de dezvoltarea internaţională, formulare care mi se pare cel puţin hilară) care mă cam roade: Realitatea FM nu face parte din Divizia Radio? Sau se desfiinţează?

As mai adauga ca e-mail-ul intern este semnat de Sabina Antoniu, asistenta lui Sergiu Toader. Sabina isi da si numarul de telefon mobil, dar eu nu am sa-l dau. Dar, ca sa se vada ca nu o fac pe nebunul, spun doar atat: incepe cu 0730.

Televiziunile au umflat criza financiara“, explica Gabriela Vlasceanu in “Curentul“:

Românii s-au săturat de emisiunile privind criza financiară pe care televiziunile le difuzează oră de oră, zi de zi. Mai mult decât atât, telespectatorii susţin că posturile de televiziune sunt vinovate de înrăutăţirea situaţiei în ţară, tocmai prin modul alarmant în care prezintă subiectul.

Potrivit unui studiu UPC, aproape jumătate dintre români – 46,4% – sunt de părere că televiziunile exagerează în momentul în care prezintă informaţii privind criza financiară din ţara noastră.

În plus, 44,2% dintre intervievaţi au declarat că posturile TV sunt vinovate de înrăutăţirea situaţiei. Aproximativ 40% dintre românii care vizionează emisiunile despre criză o fac pentru a-i ajuta pe cei care şi-au pierdut locul de muncă.

Aproximativ 30% dintre intervievaţi au spus că nu vor să vadă la TV oameni care îşi pierd locul de muncă şi locuinţa din cauza crizei, iar 16,9% consideră că programele TV care arată efectele negative ale crizei asupra populaţiei ar trebui interzise.

Descopar, datorita lui Cristian Patrasconiu, un excelent editorial din ciclul “Inactualitati“, semnat de Andrei Plesu in “Adevarul

tipul uman pentru care cititul, cultura, dezbaterea intelectuală au preţ şi relevanţă nu e în atenţia publică, nu se manifestă, nu iese la rampă. Şi nu e încurajat să o facă. „Modelele” societăţii româneşti de azi nu fac parte din această specie.

De aceea, cei care se ocupă cu „dulcea zăbavă” a lecturii, pasionaţii de texte şi de viaţă spirituală trăiesc discret, în cercuri restrânse, lipsite de vizibilitate şi prestigiu. Ei există, dar în penumbră. Ceea ce le lipseşte este atenţia noastră, promovarea adecvată, contextul care să-i stimuleze şi să-i pună în lumină.

De unde se poate trage concluzia ca, daca te cheama Plesu, Andrei Plesu, iti poti lua liber, cu de la tine putere, sa dai cu parul, chiar daca detii “Dilema Veche” impreuna cu Patriciu.

“Cum putem scapa de Chirieac si Rosca-Stanescu?”, se intreaba IT Morar. Merita lecturat:

Cum putem ca măcar la TVR să nu-l mai vedem pe Chirieac (Roşca e prea ocupat cu număratul banilor ca să apară la toate televizinile, el iese doar aşa, pentru cîte o aroganţă!).

Unde am putea să ne adresăm? Mă gîndesc la o reclamaţie făcută la OPC, unde să susţinem că ni se dă pe post de marfă bună, una viciată. Aveţi vreo altă idee?

Asta asa, ca aproape sa terminam cu personajul cu care aproape ca am inceput…

Citeşte şi
B1 TV suspendat pe cablu în reţelele UPC, RCS şi Dolce

În jurul orei 22.40, posturile de televiziune B1 TV, Realitatea TV şi The Money Channel Read more

RTV pe Dolce pe canalul 257, pe UPC pe 403

Pe Dolce, RTV este la poziţia 257. Pe UPC, este vorba despre poziţia 403, iar Read more

S-a lansat televiziunea lui Zeus Lăzăruş

Televiziunea Zeus TV a început să emită în noaptea de miercuri spre joi, la ora Read more

RCS & RDS cere credit de la banci pentru achiziția UPC

RCS & RDS a cerut băncilor mari 150 - 200 de milioane de dolari, finanţare Read more

Revista presei. CNE Cernavoda nu are studii de impact

~Tokyo, oras-fantoma~Japonezii au fost avertizati ca nu elrezista reactoarele la cutremure~Mitingul dezumflat~Gadele lui Avram Iancu, Read more

Revista presei. Vantu baga in puscarie rudele lui Popa

~Boureanu vs. Macovei-Preda-Voinescu~USL, joc dublu pe Codul Muncii~pensiile ca joc piramidal~Concurenta va analiza preluarea UPC Read more

Revista presei. Ioana Popa il da in gat pe Vantu

~adevarul despre mita de la ANAF~Gaddafi ameninta cu genocid~Felix, protejat de Regimul lu' Emil~Necolaiciuc va Read more

Petitie online contra RCS & RDS

Stop abuzurilor RCS & RDS si ale altor firme de cablu! ANPC sa-si faca datoria!

RCS & RDS: grave probleme de comunicare

Am incercat, timp de vreo doua ore, sa punem RCS & RDS o intrebare simpla: Read more

Olguţa Vasilescu laudă un atac al lui Ionuţ Cristache (TVR) la Klaus Iohannis

Ionuţ Cristache, realizator al emisiunii România 9, de la postul public de televiziune, a stârnit Read more

Share