Revista presa(rilor). Realitatea TV cenzureaza Guvernul

Share

Realitatea TV va permite doar intervenţii în direct programate ale purtătorului de cuvânt al lui Boc, anunta Mediafax:

Purtătorul de cuvânt al guvernului doreşte să intervină aproape zilnic în emisiunile Realitatea TV ca să clarifice, nuanţeze, reformuleze, reia declaraţii confuze ale premierului.

Înregistrările din ultimele săptămâni postate pe site-ul realitatea.net probează că doamna Muntean (n.n.: Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului Boc – foto) a intervenit constant în dezbaterile noastre, deseori sunând direct în regia de emisie pentru a cere drept la replică, ceea ce, în opinia noastră, reprezintă un mod de a reacţiona total lipsit de eleganţă.

Este ca şi cum reporterul nostru ar bate direct la uşa premierului pentru a-i cere un interviu, fără a trece – aşa cum cer uzanţele – pe la purtătorul său de cuvânt.

Catalin Popa dixit.

Poate imi spune cineva si mie ce sunt acelea “interventii in direct programate”. Daca sunt in direct, interventiile nu sunt programate, iar daca sunt programate, spontaneitatea lor data de direct, de live este jucata, deci nu mai sunt in direct.

Pana acum, persoanele publice isi facusera obiceiul sa incerce cu orice pret sa-i convinga pe jurnalisti ca nu sunt in stare de o reactie spontana inteligenta si coerenta, cerand sa li se trimita intrebarile inainte de interviu sau de orice emisiune.

Acum se petrece fenomenul invers: Realitatea TV, o televiziune, se crispeaza pe interventiile in direct ale purtatorului de cuvant al lui Emil Boc. Are ceva de ascuns, se teme de aceste interventii? Mai ramane sa-l puna pe acesta sa trimita pe e-mail exact ce va spune, si gata, va fi decesul definitiv al presei.

citeste si:
CNA: Dacă Guvernul va sesiza CNA în legătură cu Antena 3 sau Realitatea TV, sesizarea va fi analizată (Mediafax)
Directorul de la Antena 3 îi propune lui Boc să vină zilnic la emisiunea lui Firea (Mediafax)
Boc atacă Antena 3 şi Realitatea TV, luând microfonul reporterului Realităţii (Mediafax)

Si tot agentia de presa anunta: Cartianu ramane la Adevarul:

“Am luat decizia. Am renunţat la demisie. Am rupt-o în faţa directorului general Peter Imre. Merg mai departe cu Adevărul în aceeaşi funcţie de redactor-şef”, a spus Grigore Cartianu.

Întrebat de ce a renunţat la demisie, Grigore Cartianu a spus că patronul ziarului, Dinu Patriciu, şi directorul general al publicaţiei, Peter Imre, le-au dat asigurări tuturor angajaţilor Adevărul Holding că nu vor exista presiuni şi imixtiuni la nivel editorial.

Bravo, Grig(ore). Oricum, orice faceai, tot de cacao era. Cul ar fi sa ti-o iei din ambele parti: acum, Cornete nu vrea sa te vada in urmatorii 20 de ani, dar ce te faci daca Riciu iti da pasi peste o luna?

Ciocazanu vorbeste pentru Pagina de Media despre revenirea lui Cartianu:

Plecarea lui Grigore ar fi lăsat un sentiment de absenţă mai mare şi era nevoie de el pentru a linişti apele acolo. Grigore nici atunci (săptămâna trecută) nu a fost rău cu ei şi probabil şi din cauză că avea un sentiment de regret că pleacă.

Ce nu înţeleg este cum rămâne cu convingerea lui Grigore de la momentul demisiei că ziarul va fi implicat în gherila politică mai ales că el ştie că noi doi şi Răzvan Corneţeanu am fost supuşi unor presiuni editoriale urâte din partea lui Dinu Patriciu.

(Nota: adineaori am dat tagul “Cornete” si widgetul Tags (Simple Tags) mi-a luat automat “Uncathegorized”. Eu ce sa mai cred?)

Share