Aviz de arestare pentru Florin Costiniu, cercetat pentru complicitate la trafic de influenta

Share

Surse judiciare au declarat joi ca s-a inceput urmarirea penala impotriva judecatorului Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a fost audiat in aceasta dimineata la Directia Nationala Anticoruptie.

Judecatorul, care ar fi cercetat pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, a dezmintit insa informatia, la iesirea din sediul DNA.

Judecatorul Florin Costiniu a fost audiat, incapand cu ora 9.00, in cadrul dosarului in care procurorii anticoruptie il cerceteaza pentru trafic de influenta pe senatorul PSD Catalin Voicu.

Judecatorul Costiniu este acuzat ca a intervenit pe langa judecatorii Inaltii Curti de Casatie si Justitie pentru a fi solutuionat favorabil un dosar al lui Costel Casuneanu, dar sentinta definitiva si irevocabila a fost impotriva omului de afaceri.

Nu o să fiu atât de spectaculos şi nu o să vă sporesc rating-ul. Vreau să vă spun că am fost chemat de procurorii anticorupţie să dau o declaraţie şi am dat-o şi am toată încrederea în obiectivitatea şi în imparţialitatea lor”, a afirmat Costiniu, la iesirea din sediul DNA.

FOTO De la stanga la dreapta, patru dintre membrii Retelei Voicu, in curs de demantelare si delubrifiere functionala: judecatorul Florin Costiniu de la ICCJ, senatorul PSD Catalin Voicu, omul de afaceri Costel Casuneanu si omul de afaceri Marius Locic.

SURSA: Adevarul

La intrare in sediul DNA, Costiniu a fost intrebat de jurnalisti daca il cunoaste pe omul de afaceri Marius Locic, audiat si el la DNA in dosarul Voicu, si pe omul de afaceri Costel Casuneanu.

Judecatorul a declarat ca nu il cunoaste, dar a recunoscut ca il stie pe senatorul Catalin Voicu, fara a face alte comentarii. Florin Costiniu a sosit la DNA insotit de avocatul sau.

La inceputul saptamanii, procurorii anticoruptie l-au audiat si pe omul de afaceri Marius Locic, tot in legatura cu dosarul Catalin Voicu.

Sursa: HotNews

citeste si:
Judecătorul Costiniu, implicat în dosarul Voicu: “Nu am săvârşit nicio faptă penală” (Adevarul)
Premieră în justiţie: aviz pentru arestarea judecătorului Costiniu (Romania Libera)
CSM a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu în dosarul lui Voicu (Cotidianul.ro)
CSM a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Costiniu (Gandul)

Share