Revista presa(rilor)

Share

Mediafax anunta: Mile Cărpenişan, decorat post-mortem de preşedintele Traian Băsescu:

“Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 23 martie a.c., Decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler jurnalistului Mile Cărpenişan, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de excepţie prin care a contribuit la corecta informare a opiniei publice româneşti asupra evenimentelor din mai multe zone de conflict ale lumii”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Foarte bine, dar as fi preferat sa fie decorat ante-mortem. Multi jurnalisti ar merita acest lucru, iar cand spun aceasta nu ma refer la CT Popescu. Nu, nici macar la marele Bogdan Chirieac, nici la Sorin Rosca-Stanescu, care-i si intrece.

citeste si:
Trupul neînsufleţit al jurnalistului Mile Cărpenişan, dus la capela din cimitirul “Rusu Şirianu” (Mediafax)

Prietenii isi iau ramas-bun de la Mile Carpenisan (Ziua Online)
Iliescu îşi exprimă regretul faţă de moartea jurnalistului Mile Cărpenişan (Mediafax)
Un ultim ramas bun (Andi Laslau)
Mile Cărpenişan va fi înmormântat în cimitirul “Rusu Şirianu” din Timişoara (Mediafax)

NYTimes.com publica inregistrari de la sedintele de redactie, informeaza aceeasi agentie de presa:

In fiecare zi, transmisia, numită TimesCast, va fi disponibilă pe site de la ora locală 13.00 (17.00 GMT) , se arată într-un comunicat al ziarului.

“Fiecare transmisie îl aduce pe internaut în mijlocul redacţiei New York Times şi îi permite să asiste la şedinţa dedicată subiectelor de pe prima pagină a ziarului, precum şi la discuţiile dintre şefii de secţie şi redactori despre subiectele care trebuie acoperite”, se mai precizează în comunicat.

RCS&RDS nu mai poate difuza 10 posturi TV, între care şi Deutsche Welle, arata tot Mediafax, conform unui comunicat de presa. De exemplu…

… la Craiova, RCS&RDS retransmite fără aviz televiziunile Canale 5, France 3, Italia 1, TV 24 şi TVE, la Târgu-Mureş – Canale 5, Deutsche Welle, France 3, Italia 1, 1 Music Channel.Hu, RTL Klub, TF 24, TVE şi Viasat 3, la Iaşi – Deutsche Welle, Italia 1, France 3, TF 24, TVE, 1 Music Channel.Hu, Canale 5, iar la Timişoara – 1 Music Channel.Hu, Deutsche Welle, Italia 1, TF3, TF 24, TVE şi Canale 5.

Silviu Sergiu scrie despre Radu Mazare si ratusca blonda de la Acasa TV:

Vad ca moda balacelii se extinde cu rapiditate printre politicieni. Dupa ce Norica Nicolai(PSD) s-a jucat un pic cu ratustele in cada cu Lucian Mandruta, a venit randul PSD-istului Radu Mazare sa se balaceasca cu o ratusca blonda, care se crede reporter Acasa TV.

Daca din partea lui Mazere ma asteptam la asemenea comportament, nu am inteles cum o domnisoara ce se vrea reporter poate cobori atat de jos. Ma rog …Poate titulatura de reporter e cam mult in acest caz. Sa-i zicem simplu: Pitzi!

Să mai zică cineva că n-avem politicieni spălați…

Eu cred ca, intr-un ritm extrem de rapid, noul standard al televiziunilor de stiri va deveni talk-show-ul politic din cada. Mi-i si imaginez pe Adi Ursu in cada cu Oana Stancu si cu invitatul lor, Lucian Bolcas.

Adevărul Holding cumpără tipografia Garamond din Cluj, informeaza Pagina de Media:

Adevărul Holding a cumpărat pachetul majoritar al tipografiei Garamond din Cluj. Tranzacţia a fost finalizată la mijlocul lunii februarie. Compania lui Dinu Patriciu deţine 78,5% din tipografia clujeană.

FOTOINFO: Uite-atat de putin mai am, si-am cumparat toata Calea Laptee

Garamond Tipografie, înfiinţată în anul 1993, are sediul în Cluj-Napoca, însă deţine şi un punct de lucru în Petroşani. La Garamond se trag 21 de cotidiene, 23 de săptămânale, 9 lunare şi 11 periodice. Printre publicaţiile tipărite se numără: Adevărul, Adevărul de Seară, Click!, România Liberă, Gazeta Sporturilor, Crişana, Făclia, Ziua de Cluj, Kronika, Sălăjeanul.

Cineva sa-l opreasca pe Dinu Patriciu. Cineva sa-i spuna ce greseala a facut, ca tocmai a cumparat tipografia care poarta numele editurii Superiorilor Necunoscuti, dintr-un roman de Umberto Eco.

Ioan T. Morar ne dezvaluie din opiniile sale de jurat la RoBlogFest:

Există bloguri culturale interesante, oameni care scriu bine, care “le au” şi pe astea cu internetul, dar au şi conţinut consistent.

Şi umor, creativitate.

Avem o blogosferă culturală mai maturizată de la an la an.

Iulian Comanescu da un titlu tentant: Unde au greşit Buşcu şi Ciutacu. Cum imi sta in obicei, voi da un citat semnificativ:

(…) investigaţiile sunt în general petarde în presa de azi, iar reportajul, cu excepţia câte-unui text de un Viorel Ilişoi, nu merită acest nume.

Banii mai puţini din piaţa de publicitate şi modul cum marile entităţi politice s-au folosit de presă în campania pentru prezidenţiale au acutizat problema.

S-ar putea să fie un drum fără întoarcere, cu toate beneficiile obţinute de “Gazeta Sporturilor”, de pildă, cu scandalul Ridzi. Vă trece prin cap vreun alt caz de mărimea asta, în ultimii ani? Nu putem contabiliza aici episoadele din seria “a intrat în posesia unei înregistrări”, pe care le-am văzut în campanie.

Gazeta pe cea mai moderna tipografie din RO, titreaza Catalin Tolontan:

De la inceputul lui aprilie, Gazeta va creste numarul de pagini si calitatea hirtiei si va fi tiparita pe cea mai moderna masina de tipar din Romania, cea detinuta de Ringier.

Se incheie astfel o perioada de 7 ani, in care Gazeta a fost produsa la tipografia Romaniei libere, intr-un parteneriat pentru care transmitem echipei de acolo gratitudinea redactiei!

Azi, ne pregatim sa facem urmatorul pas, pentru trecerea ziarului la un concept adaptat cititorului contemporan si tehnologiei moderne.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă

Share