Revista presa(rilor)

Share

Tiberiu Lovin anunta: “Libertatea sub restructurari“:

Ringier se pregateste de eficientizare maxima. Dupa ce a vandut EvZ si Capital, trustul elvetian a inceput sa restructureze si personalul de la Libertatea. Sursele mele spun ca ar fi pusi pe liber intre 20 si 30 de persoane. Sursele oficiale au aceeasi reactie: nu raspund la provocari.

Se pare ca asa este la Ringier: responsabilii grupului de presa isi dau interviuri in interiorul grupului si le publica, probabil, pe e-mail-urile de serviciu ale angajatilor.

Si se comporta, in timpul interviului, de parca ar vorbi pentru gazeta. In fata unei puzderii de fotoreporteri avizi de blitzuit. Iata un model jurnalistic de intrebare-raspuns demn de urmat:

Si o intrebare de final, de fapt o incurajare onesta si intemeiata pentru organizatia Ringier: (n.n.: intrebarea nepusa s-a resorbit in incurajarea demagogica)
Aceasta restructurare dureroasa are un singur scop: sa securizeze supravietuirea companiei noastre si sa securizeze cat mai multe job-uri cu putinta pana tara si industria noastra incep sa isi revina.
Sunt increzator ca vom vedea primele semne in trimestrul al treilea si al patrulea si ca, poate cu o oarecare intarziere, si media va profita de aceasta revenire. 2010 este anul supravietuirii, 2011 va fi mult mai bun, iar 2012 va fi anul revenirii in forta.
Asta daca si Guvernul va lua masurile necesare rapid si daca organizatiile international precum EU, FMI sau banca Mondiala ne vor acorda in continuare sprijin.

Adica, in traducere libera: “pentru supravietuirea firmei, dupa ce ati muncit ca sclavii pe plantatie ani in sir, pe multi dintre voi va vom da afara in plina criza de n-o sa va vedeti, dupa criterii care nu au legatura cu competenta profesionala, ci cu jocurile de interese intrafirma si mancatoriile dintre voi. Care stie sa dea din coate mai bine, supravietuieste. Cine nu, zboara. Si, in general, asteptam posmagii muieti de la Guvern, via UE, FMI si Banca Mondiala. Ca d-aia suntem transnationala, ce Dumnezeu!”

Bobby Păunescu spune ca va menţine echipele “Evenimentul zilei” şi “Capital”, inclusiv redactorii-şefi, citat de Mediafax:

Nu avem voie să facem vreo modificare la nivelul echipelor până la pronunţarea Consiliului Concurenţei asupra tranzacţiei şi nici apoi nu vrem să facem vreo schimbare în echipele Evenimentul zilei şi Capital. Aş vrea să continuăm cu aceleaşi echipe, cu aceiaşi redactori-şefi, dacă şi ei doresc.

Mediafax e prolifica pe stiri despre mass-media: “OTV are probleme financiare şi va disponibiliza 10 angajaţi“:

OTV va da afară, începând din 15 februarie, zece angajaţi, televiziunea lui Dan Diaconescu confruntându-se cu probleme financiare, potrivit reprezentantului postului, Doru Iuga.

Taxarea citirii on-line a ziarelor de interes general ar putea fi fatala“, anunta Financiarul, citandu-l pe Michael Hedges, analist al industriei media globale:

In timp ce presa dezbate subiec­tul introducerii unei taxe pentru acce­sa­rea continutului on-line, oamenii tre­­bu­ie sa-si dea seama ce vor sa faca de fapt. Este internetul o destinatie sau un instru­ment?

Aceasta dezbatere nu este limitata ziarelor. Ziarele bune in­tra in contact cu oamenii in toate mo­du­rile posibile si fac tot ce este posibil pen­tru a facilita colec­tivitatea. Introdu­ce­rea taxelor pentru accesarea serviciilor on-line ale ziarelor de interes general poate fi o decizie fatala.

Majo­ri­ta­tea utili­za­torilor de inter­net vor opta doar pen­tru na­vigarea pe site si vor citi doar titlu­rile insa nu vor plati niciodata. In acest sens, intro­ducerea taxelor repre­zin­ta un dezastru al brandurilor. Niciun produ­ca­tor nu rezista mult pe piata daca isi ascunde marfa.

Cadavrul viu – despre criza presei romanesti” – este titlul editorialului lui Adrian Patrusca din “Ziua Veche“, care-si pune, printre altele, cateva intrebari retorice:

Agenda cetateanului? O vorba goala. In cate redactii mai sta cineva sa compare niste coloane de cifre ca sa-i spuna amaratului de cetatean la care banca gaseste un credit mai profitabil?

Ce ziarist mai pierde vremea cu anchete de teren pe la ruinele spitalelor judetene, daca nu apare si o asistenta nebuna care sa maltrateze un prunc, sau un doctor care sa-si uite penseta in pacient la operatie?

Cine sta investigheze cu adevarat marile jafuri de la drumuri, din Bucuresti si din toata tara, daca nu e implicat vreun „Rege al asfaltului”, caz in care scandalul e bun de folosit dupa interesul politic?

Despre cum ajung unii ziaristi “pr suparvaizari” de top la unele agentii scrie BadPolitics:

A devenit deja o moda printre ziaristi, unii ajunsi pe drumuri din cauza crizei, sa devina pr-isti. Sa nu fim rai, unii au ceva valoare, altii insa isi mai pun si pilele in miscare ca nu prea au cu ce sa iasa in fata.

Nu sunt deloc modesti, desi la un concurs banal ar cadea cu brio, adica le-ar da clasa si nou-iesitii de pe bancile facultatii.

Au tupeu, nimic altceva; sunt siguri pe ei, sunt tari in gura si ai dracului de nu-i intrece nimeni. Nu vorbesc nicio limba straina, nu s-au omorat pe la facultate sau cu masterate, dar au trecere mare.

Daily Business informeaza ca “MediaPro Interactiv isi schimba numele in Apropo Media“:

MediaPro Interactiv, divizia de Internet a grupului MediaPro, functioneza sub numele de Apropo Media, incepand cu 10 februarie, au anuntat oficialii MediaPro.

Potrivit reprezentantilor grupului, schimbarea nu afecteaza in nici un fel activitatea firmei.

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share