Reporter mexican ucis de un cartel al drogurilor

Share

Corpul torturat al unui reporter mexican acreditat pe poliţie a fost găsit pe marginea unui drum din statul mexican Sonora vineri, o zi după ce acesta a fost răpit de nişte necunoscuţi înarmaţi, în timp ce aştepta la o spălătorie de maşini, au anunţat autorităţile.

wn.com

Trupul neînsufleţit al lui Marco Antonio Avila Garcia a fost găsit într-un sac de plastic lângă oraşul Empalme, la 110 kilometri sud de Ciudad Obregon, unde a fost răpit, a anunţat purtătorul de cuvânt al procuraturii statului Sonora, Jose Larrinaga.

Larrinaga a spus că poliţia a găsit de asemenea un mesaj semnat de un cartel al drogurilor, dar nu face public conţinutul mesajului. Reporterul de 39 de ani a scris de curând despre crima organizată pentru cotidianele surori Diario Sonora de la Tarde şi El Regional de Ciudad Obregon, a atras atenţia Larrinaga.

Avila a fost imobilizat şi forţat să se urce într-o camionetă pick-up joi de trei persoane mascate şi înarmate, în timp ce aştepta să îi fie spălată maşina în Ciudad Obregon.

Eduardo Flores, director al cotidianelor, a declarat pentru Associated Press că Avila scrisese despre traficul de droguri, dar nu a menţionat niciodată nume de carteluri ale drogurilor şi nici elemente de investigaţie.

Share