EUROVISION Azerbaidjan Sabina Babayeva – When The Music Dies

Share

Au mai fost extrase, pentru finala de pe 26 mai, pozitiile de pe care vor intra tara gazda si tarile din “Big 5” (Italia, Franta, Germania, Spania si Marea Britanie sunt calificate direct in ultimul act). Ordinea de intrare in concurs in finala (26 mai), este următoarea: Azerbaijan 13, Spania 19 şi Germania 20.

Azerbaidjan Sabina Babayeva – When The Music Dies

Armenia a decis să se retragă în acest an din competiţie, după ce preşedintele Azerbaidjanului a declaratinamicul numărul unu pentru ţara sa îl reprezintă armenii din lumea întreagă. Aşa că să vedem cu ce se prezintă anul acesta ţara care anul trecut a dat cei mai mulţi bani pe cartele preplătite.

TVR

Foarte bună vocea acestei rusofone din Azerbaijan, care cântă de rupe. De-abia aştept să o aud cântând la fel de bine live. Iar melodia pe care o interpretează este valoric mult peste cea care a câştigat pe nedrept anul trecut Eurovision, la Dusseldorf. Este una dintre favoritele mele, cu tot cu aceste backing-vocals vag orientale din spate, extrem de bine inserate.

Dar nu putem lăsa lucrurile astfel. Ia să vedem cine sunt compozitorii! Ha: patru nordici, Anders Bagge, Johan Kronlund, Sandra Bjurman şi Stefan Örn. Lucrurile sunt însă şi mai complicate. Aici este investiţie serioasă. Este aceeaşi echipă care a realizat anul trecut “Running Scared”. De data aceasta, după părerea mea, le-a ieşit şi mai şi!

La producţia melodiei au colaborat şi o serie de muzicieni azeri foarte respectaţi: Ogtay Sharifov, Sarkhan Vahabov, Shirzad Fataliyev, Yashar Bakhish şi legenda muzicii mugham, Alim Gasimov.

Spania Pastora Soler – Quédate Conmigo

La muzica acestei piese a contribuit şi omniprezentul Thomas G:son, care, dacă e plătit, creează și muzică populară nepaleză. De data aceasta, a avut comandă să facă furori între lăcrămoşii consumatori de telenovele din spaţiul latino-american. Şi a făcut-o cu profesionalism şi dexteritate.

Melodia nu transmite nimic, dar suntem bucuroşi că noi, românii, nu vom fi singuri, stingheri la Baku. Şi ne mai şi împrăştiem în trăgători: spaniolii cu mişcarea lentă, noi cu maneaua zbânţuită. Interesant este că astfel românii din Spania vor fi mai pregătiţi psihic poate să voteze din patriotism zaleilaua ceea.

Germania Roman Lob – Standing Still

Anul acesta, ţările care merg direct în finală s-au luat mai în serios decât niciodată. Roman Lob pune suflet, cântă. Melodia are gradul ei de tocire prin tărâmurile pop de sorginte, dar este frumoasă şi sinceră, nu construită.

Părerea mea este că această melodie, care creşte surprinzător şi are ceva de transmis realmente, este o altă favorită a competiţiei. Aha,

Deci se poate dacă vrei
Chiar şi pe la nemţotei!
Ehehei, hehei, hehei,
Pui de lei…

Share