Renate Weber se opune ca angajatorii să le ceară salariaţilor să se vaccineze

Share

Renate Weber ţine de cheag, la Avocatul Poporului, continuând să zădărnicească, pe cât posibil cu putinţă, combaterea bolilor.

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirmă că nici un angajat nu poate fi condiționat de angajator să se vaccineze împotriva COVID-19.

Ea susține, informează Ziare.com, că ideea unui angajator, de a le cere angajaților să se imunizeze sau să prezinte periodic teste negative, pentru infecția cu SARS CoV 2, este incolo de lege.

“Aceasta este o cerință care nu-și găsește sub nici o formă suport în legislația noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimțământul persoanei, a impune astfel de condiții este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege.

Acum, întrebarea e câți dintre cei care sunt în astfel de situații vor avea curajul să-și dea angajatorii în judecată, pentru că, dacă este un angajator privat, nici nu există altă soluție”, a declarat Renate Weber, la Antena 3.

Ea a dat ca exemplu instituția Avocatului Poporului, unde personalul nu a fost obligat să se vaccineze, singurii care s-au imunizat fiind cei care au dorit.

Weber a afirmat de asemenea că instituția pe care că o reprezintă a primit un număr mare de petiții, din partea unor oameni care s-au plâns că, după o perioadă de izolare din cauza COVID-19, au fost obligați de angajator să prezinte un test negativ pentru SARS-CoV-2, făcut pe banii angajaților.

Share