Renate Weber anunţă că va ataca tot ce afectează drepturi şi libertăţi şi nu-i va permite lui Cîţu să guverneze prin OUG

Share

Renate Weber se întoarce astăzi, la Avocatul Poporului, pusă pe treabă. Adică pe făcut toate relele cu putinţă.

Renate Weber a declarat, într-un interviu pentru Aleph News, că, îndată ce va reveni la șefia Avocatului Poporului, va ataca tot “ce va afecta drepturi și libertăți”.

Weber i-a transmis un mesaj premierului Florin Cîţu, în care subliniază că nu se poate guverna prin OUG.

“Mă așteaptă foarte multe lucruri de avizat. Tot ce va afecta drepturi și libertăți voi ataca”, a declarat Renate Weber, după ce a fost întrebată ce va face, când se va întoarce la șefia Avocatului Poporului.

“Deci tot ce va fi este lege, că este ordonanță simplă de urgență, nu contează. A afectat drepturi și libertăți sau care a încălcat decizii ale Curții Constituționale, da, am anunțat de la începutul mandatului că asta este ceea ce trebuie să fac”, a mai adăugat Renate Weber, citată de Aleph News.

Întrebată apoi despre ordonanțele de urgență ale Guvernului, Renate Weber a subliniat că nu se poate guverna prin OUG și că proiectele de lege ar trebui să treacă prin Parlament.

În acest moment, Renate Weber este un fel de electron instituţional rebel, dotat cu instrumente cu care poate face bine social sau poate distruge, care rupe tot ce vede în faţa ochilor. Exemplu mai jos.

Mai departe, aceasta a vorbit despre insistența parlamentarilor puterii de a o revoca din funcția de avocat al poporului, spunând că nu a supărat niciodată UDMR, că Ludovic Orban a luat-o personal și că USR este supărat by default.

“Am supărat eu vreodată, cu ceva, UDMR? Am făcut cele mai multe demersuri pentru minorități. (…) Domnul Orban a luat-o cumva personal. Am avut o relație foarte bună cu Ludovic Orban de-a lungul timpului.

I-am stat alături, Orban a trecut prin momente dificile. Nu înțeleg de ce unii oameni în preajma puterii se schimbă atât de mult. (…) USR este supărat by default. El trebuie să fie supărat. USR a venit la putere cu mesajul: statul de drept. Cum au putut încălca toate principiile statului de drept?”, a conchis Renate Weber.

Curtea Constituțională (CCR) a decis că revocarea lui Renate Weber din funcția de avocat al poporului este neconstituțională. Aceasta urmează să își reia poziția, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Share