Relaţia George Simion – Ion Sterian (Transgaz) / Ştefan Vuza (Chimcomplex)

Share

Între liderul AUR, George Simion, Ion Sterian de la Transgaz şi Ştefan Vuza de la Chimcomplex există o legătură stranie.

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, este acuzat că a mințit în legătură cu aşa-zisa audiență privată, pe care ar fi avut-o la Vatican, cu Papa Francisc.

Relaţia George Simion – Ion Sterian – Ştefan Vuza

George Simion a mai declarat pentru G4Media.ro că, la evenimentul de la Vatican, au fost prezenți și omul de afaceri Ștefan Vuza, dar și directorul general Transgaz, Ion Sterian.

”O să apară probabil că am plătit sau că a plătit cineva pentru mine. Nu e cazul. L-am luat cu mine pe un deputat polonez, Janusz Kowalski, iar invitația asta era “private papal audience”, a mai declarat Simion.

Liderul AUR a explicat, separat, într-o postare pe blogul personal, că numele său nu apare pe lista de audiențe, deoarece ar fi ales să meargă la Vatican ”alături de românii din Italia”.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă şi George Simion, întâlnire secretă la Viena

Adică s-a inserat într-un grup de români din Italia, ca să ajungă la Papa şi să afirme apoi că a fost în audienţă privată, la acesta.

Simion susține că a ajuns la Vatican, la invitația unei Asociații de români din Italia, care a contribuit la organizarea unui concert extraordinar.

Citeşte şi: George Simion, unul dintre oamenii FSB în România

În această postare, Simion face un pas înapoi și nu mai spune că el personal ar fi avut o audiență privată:

”Evident că nu a fost o întâlnire oficială între mine și Papa, nu am susținut niciodată acest lucru”. Totuși, în postarea de duminică, Simion spunea:

”Am dăruit Sfântului Părinte Francisc o sculptură, în cadrul audienței private pe care am avut-o”, fără a preciza, așa cum face astăzi, că audiența privată a fost acordată unui grup de români, în care s-a aflat și el, nu lui personal.

Share