Referendumuri à la Putin. Întrebarea este colizionară

Share

Referendumuri ilegale, privind aderarea la Federația Rusă a regiunilor ocupate din Ucraina, au început vineri. Kievul și Occidentul le califică drept o farsă.

Votul a început vineri dimineață, la ora 8:00, în Ucraina, și se va desfășura timp de 5 zile, până pe 27 septembrie, în regiunile separatiste pro-ruse Donețk și Lugansk, precum și în zonele ocupate Herson și Zaporojie. De ce să nu se desfăşoare timp de cinci luni de zile?

Întrebarea pusă pe buletinele de vot este: „Doriți să vă separați de Ucraina?”. Locuitorii din regiunile separatiste pro-ruse Donețk și Lugansk, care și-au declarat deja independența, trebuie să decidă doar dacă vor să facă parte din Rusia.

De partea cealaltă, în regiunile Herson și Zaporojie, parțial ocupate de forțele rusești, întrebarea pusă este: „Doriți să vă separați de Ucraina, să creați state independente și să deveniți parte a Rusiei?”

Întrebarea este dacă ar putea să dorească să creeze state independente fără să se separe de Ucraina, ori să devină parte a Rusiei, dar şi să creeze state independente, în acelaşi timp.

Pentru că, dacă vor spune că vor asta, înseamnă că Rusia Putinistă nu înţelege că face un referendum fără obiect, şi din acest punct de vedere. Care poate fi anulat de orice curte constituţională de bună-credinţă.

Share