Referatul procurorilor pentru arestare in Cazul Vantu

Share

Parchetul General a transmis HotNews in baza unei solicitari oficiale in baza legii 544/2001 referatul de arestare in noul dosar de santaj al lui Sorin Ovidiu Vintu. In dosar procurorii redau mai multe discutii dintre SOV si Ghita.

Intr-una din discutii, Vintu spune urmatoarele: “Vezi-ti doar de business! Ca-ti rupem gatul ori gruparea mea, ori gruparea lui C. Iti rupem gatul daca ne-ncurci, daca vom considera ca ne-aduce un avantaj strategic in razboiul nostru”.

foto: A1

Dupa aceasta discutie, inculpatul Ion Ilie Cezar s-a deplasat la domiciliul inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, de unde apoi a revenit si i-a solicitat partii vatamate sa-l insoteasca la o intalnire, astfel ca S.G. a avut cu cei doi inculpati urmatoare discutie:

…S. O. VINTU: inca o chestie, stop. Sa nu te bazezi nicio clipa si sa nu-ti doresti ca eu in doua luni sa fiu arestat. De ce? in ziua in care sunt arestat, ti se reziliaza tie contractul de management si ai zburat de acolo cu fulgi cu tot.

S.G.: Da.
S. O. VINTU: Deci roaga-te de sanatatea mea, cum ma rog si eu de a ta.

S.G.: Am inteles. Mi-ati dat o tema.

[…]

….S.G.: Da, nu am nicio problema.
S. O. VINTU: ti-o respect pustiule, eu nu-mi bat joc de banii oamenilor, nu fur banii oamenilor, nu-mi bat joc de ei, e dreptul tau, banii tai. Deci ti-am dat, iubitul meu prieten, tot ce nici macar nu ti-ai dorit, inclusiv CA-ul. Mai mult decat atat, iubitule, n-am ce sa-ti mai dau. Daca ma mai f… la cap cu stari de nesiguranta, bai, termina-te dracului, ca nu vreau sa-ti fac ceva. Mie imi convine ca cineva sa nu doarma noaptea de grija salariilor.

S.G.: Da.
S. O. VINTU: Pai si atunci de ce? Bai, baiatule, tu crezi ca ma f… in propriul c… cu propria p…. ?

S.G.: Nu, dar….
S. O. VINTU: Eu am reactionat doar cand am avut senzatia ca vrei sa iei ce nu-i al tau, atat.

S.G.: N-am ce sa iau si am mai zis-o inca o data, de-aia a fost o senzatie….
S. O. VINTU: Copilu’, a fost singura data cand am reactionat, cu duritate, intr-adevar, ca sunt un tip dur, nu sunt dus la biserica, dar am reactionat doar in momentul in care m-am simtit amenintat, in rest mi-am vazut de ale mele.

S.G.: A. rezolva problema cu Ion si suntem clean.
…. S.O.VINTU: Ai vreo nemultumire, aveti vreo tensiune, iesiti de-acolo in fata blocului si certati-va cat vreti.

S.G.: O singura data am zis eu fata de E. de o suta cinci…, dar n-am zis…..
S.O.VINTU: Copilu’ nu mai bagati tensiune intre oameni!

[…]

…. S.O.VINTU: Bun, iti mai dau niste…, iti spun acum niste chestii in afara….

S.G.: Da.
S.O.VINTU: Tu ai intrat intr-un joc, ale carui reguli nu le stii. Ai intrat intre…, ca un naiv, ca esti inca un naiv, esti prea mic, ai intrat intre doua grupari uriase.

S.G.: Adica?!
S.O.VINTU: Vezi-ti doar de business!

S.G.: Pai, nu m-am bagat.
S.O.VINTU: Ca-ti rupem gatul ori gruparea mea, ori gruparea lui C. Iti rupem gatul daca ne-ncurci, daca vom considera ca ne-aduce un avantaj strategic in razboiul nostru, ca la…. Prietenul meu, pustiule, ti-am spus ca vreau sa te cresc. Nu mai am aceasta intentie dupa intamplarile din ultima vreme, dar macar un sfat dezinteresat iti dau. Nu te baga intr-un razboi care nu iti apartine. Nu stii, habar n-ai despre ce e vorba, cine e in chestia asta, care sunt regulile unui joc de genul asta. Nu le stii. Ai sa ai nevoie de 20 de ani sa le inveti.

S.G.: Mai invat.
S.O.VINTU: Nu, asta nu se invata in doua zile, in doua luni, in doi ani.

S.G.: Mai invat.
S.O.VINTU: Nu se invata in timp scurt. Dupa ce ai sa ai tot corpul brazdat de cicatrici, cu rani sangerande pe tine, dupa aia o sa intelegi si tu cum se joaca un joc d-asta. E fara mama, fara tata si fara prizonieri.

[…]
S.O.VINTU: R, din moment ce am stabilit cu tine si l-am pus pe Ion ca pastrator al acestei intelegeri acolo, R. a iesit din preocuparile mele. Cat ar fi, eu nu am miza acum. Iar cand va fi miza, cand vor incepe marile negocieri, ti-am spus, ne intalnim…

[…]

S.O.VINTU: Nu numai ca stiu, dar diferenta o platesc eu, alea trei luni de zile diferenta o platesc eu, nu numai ca stiu, ma si costa.

S.G.: Peste o suta cincizeci? Ma rog, e o exagerare.
S.O.VINTU: Bine.

Share