home EVENIMENT, MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Cazul SOV. Ultimele diversiuni disperate

Cazul SOV. Ultimele diversiuni disperate

Share

Ultimele diversiuni disperate ale gastii de potentiali infractori eolieni se vad cu ochiul liber. Pentru cine are inca retina nealterata. Dupa transcriptul de ieri, cu un continut penal extraordinar de grav, imediat au aparut o multime care au inceput sa strige ca din gura de sarpe ca…

foto: ziaresireviste

Vantu si Ghita sunt prieteni, iar amenintarile lui SOV, ca il ingroapa pe Ghita pe dealurile Moldovei, ar fi glumite

si, asa cum ma asteptam, azi a aparut o alta inregistrare, croita exact pe acest mesaj, pe care o voi publica ulterior, din care ar rezulta exact aceasta…

cei doi defapt sunt in relatii bune; totul e o strategie

Realitatea insa este vizibila, clara, indiscutabila in noile fragmente de transcript, publicate acum putin timp: Vantu l-a amenintat pe Ghita cu moartea. Este un fapt indiscutabil.

In transcriptul de ieri, SO Vantu afirma ca, avand acordul lui Magureanu, care ar fi prietenul lui Ghita (nu stim sigur, doar presupunem ca este vorba despre fostul sef si fondator al SRI, Virgil Magureanu), a ucis pe dealurile Moldovei nu zeci, ci sute de raketi.

Sorin Ovidiu Vantu nu spune si pe care dealuri ale Moldovei. De dincolo sau de dincoace de Prut? Ca sa stim sub ce jurisdictie (a Romaniei sau a Republicii Moldova) se incadreaza aceste crime. Si cand s-a petrecut insutita impuscare: acum doi ani? acum 12 ani? Ca sa stim daca fapta s-a prescris sau nu.

In noul transcript, ce se releveaza in rechizitoriul Parchetului, surprinde afirmatia repetata a lui Vantu:

Nu te baga intr-un razboi care nu iti apartine. Nu stii, habar n-ai despre ce e vorba, cine e in chestia asta, care sunt regulile unui joc de genul asta. Nu le stii. Ai sa ai nevoie de 20 de ani sa le inveti.

Vantu insista, nu se lasa, ii explica “novicelui” Ghita ca jocul asta…

[…] nu se invata in timp scurt. Dupa ce ai sa ai tot corpul brazdat de cicatrici, cu rani sangerande pe tine, dupa aia o sa intelegi si tu cum se joaca un joc d-asta. E fara mama, fara tata si fara prizonieri […]

Hai, nu zau, mai tzontzoroi… la ce fel de joc te referi matale, cine sunt jucatorii si ce joaca ei? Eu as fi foarte curios sa aflu. Am niscaiva banuieli, dar as prefera sa am certitudini.

Deci: despre ce razboi este vorba, care sunt, dincolo de fantosele ca Vantu si Ghita, adevaratii protagonisti, cei care le brazdeaza lor, pionilor, corpurile cu cicatrici?

Share