Nicolae Popa soseşte la Bucureşti vineri dimineaţă

Share

Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, este adus în România la bordul unei aeronave, care va ajunge în Bucureşti vineri dimineaţă, au informat surse oficiale.

foto: EvZ via Mediafax

După semnarea decretului de extrădare a lui Popa de către preşedintele Indoneziei, o escortă s-a deplasat la Jakarta pentru a-l prelua pe condamnat şi a-l aduce în România, unde urmează să-şi execute pedeapsa de 15 ani de închisoare, pentru fraudă.

Astfel, Popa a fost îmbarcat joi, la bordul unei curse aeriene, zbordul efectiv durează 16 ore, însă urmează să fie făcută şi o escală.

Oficiali ai Ministerului Public, ai Ministerului Justiţiei şi ai Poliţiei Române au discutat mai multe variante pentru preluarea lui Nicolae Popa din Indonezia. Una dintre aceste variante a fost ca doi ofiţeri de poliţie să-l preia pe Popa în data de 19 aprilie, din Indonezia, şi să ajungă în ţară, cu acesta, în 22 aprilie… citeste tot pe Mediafax

Nicolae Popa, la plecarea din Indonezia: Mă duc acasă să îmi dovedesc nevinovăţia (A3)

Fostul director Gelsor Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, va ajunge vineri dimineata în România. Popa a fost extrădat din Indonezia, unde a fost arestat în 2009.

Mâna dreaptă a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Nicolae Popa a părăsit Jakarta şi este în drum spre România.

La plecarea din Indonezia, Nicolae Popa a declarat că este încrezător.

“Ştiu că voi câştiga cazul. Trebuie să mă duc acasă şi să dovedesc că sunt nevinovat. Nu îmi mai este de folos să stau în Indonezia, trebuie să mă duc să lupt acolo”

, a declarat Popa.

Ioana Maria Vlas: Dacă Popa vrea să-şi demonstreze nevinovăţia, va trebui să-l implice pe Vîntu:

Ioana Maria Vlas, despre Nicolae Popa: Cred că regretă că l-a îmbogăţit pe Vîntu:

Share