Realitatea, amendată pentru afirmaţia lui Şoşoacă, cu copiii găsiţi fără organe în ei

Share

Efectul spuselor Dianei Şoşoacă, pe Realitatea Plus, cu săptămâni în urmă, se vede acum, pentru că CNA a luat la apuricat din urmă dosare lăsate nerezolvate de vechiul CNA.

În ultima vreme Diana Șoșoacă nu a mai apărut la unul din posturile TV românești de știri: Realitatea Plus. Motivele sunt multiple, dar cel mai important este amenda pe care postul în cauză a primit-o de la CNA.

Decizia de a amenda cu 10.000 de lei Realitatea Plus a venit după mai multe apariții ale senatorului Diana Șoșoacă, făcând afirmații care sunt, conform forului, „o eroare, prin prezentarea unor informaţii eronate”.

În urmă cu o lună, Diana Șoșoacă era invitată la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, moderată la acel moment de Bogdan Muzgoci. Reprezentanții CNA spun că toate afirmațiile făcute de Diana Șoșoacă nu au avut o bază și nici nu au fost demonstrate ulterior.

În timpul acelei emisiuni, senatorul de Iași a făcut mai multe afirmații controversate, legate de vaccinul Covid, despre cazurile de decese, inexistente, în opinia sa, la unii copii.

Cea mai grav însă, spune CNA, este afirmația făcută de Șoșoacă, cu privire la un alt aspect. Senatoarea declara atunci: „Ştiţi că s-au descoperit copii fără organe în ei? Ştiţi că s-au descoperit (sic!) că nici măcar nu erau infectaţi cu Covid 19?”, afirmația fiind una fără dovezi și, conform unui reprezentant CNA, Valentin Jucan.:

„La Realitatea este vorba despre o urlătoare care crede că deţine adevărul absolut. Acolo era un moderator de care imi este milă, cred că tremura pe scaun”, a spus Valentin Jucan, despre Bogdan Muzgoci.

Directorul editorial al postului Realitatea Plus, Marius Huc, acesta a încercat să ia apărarea postului pe care-l reprezenta:

„Moderatorul nu mai este, iar doamna Şoşoacă nu mai vine de mult. Nici domnul Peiu. Domnul Adrian Wiener cred că a echilibrat ce a spus Şoşoacă, el fiind medic.Am avut discuţii cu producătorii şi cu realizatorii.

Ştiu că anumite personaje pot să ne facă rău. Totuşi, anumite personaje nu pot fi evitate. Să le tăiem de tot microfonul nu e o soluţie. Evident, trebuie să existe şi responsabilitatea jurnaliştilor”, a spus Huc.

Share