Răzvan Constantinescu este primul medic negaţionist sancţionat

Share

De ani de zile, Răzvan Constantinescu este în solda Rusiei. Mult dinainte să fi început pandemia de coronavirus ş.a.m.d..

Răzvan Constantinescu, medic primar în Medicină internă și Gastroenterologie, la Institutul de Gastronterologie și Hepatologie din Iași, este primul medic sancționat pentru declarațiile făcute de-a lungul timpului, în care neagă existența pandemiei de coronavirus și descurajează vaccinarea anti-Covid.

Comisia de etică a Universității de Medicină din Iași a decis să-i dea un avertisment scris, fiind acuzat de promovarea de teorii neștiințifice despre pandemie, virus și vaccin.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile. Continuă și ancheta Colegiului Medicilor din Iași, care l-a audiat în această săptămână.

Într-o postare pe Facebook, medicul a anunțat deja intenția de a contesta măsura luată împotriva lui:

“FAPT CONFIRMAT: DENIGRAREA S-A PRODUS

Tocmai am primit decizia în unanimitate (deși nici un membru nu a spus/întrebat nimic pe parcursul audierii) a Comisiei de etică: sunt vinovat pentru faptele săvârșite.

De data asta nu-mi mai este rușine, ci sunt mândru de instituția în care lucrez. A manifestat fermitate și curaj împotriva celor care încalcă etica profesională. Decizia va fi contestată”, promite acesta.

La ieșirea de la întrunirea Comisiei de etică, cea care a luat decizia sancțiunii, medicul a fost întâmpinat de zeci de susținători, care l-au primit cu aplauze și i-au oferit un microfon, pentru un mic discurs.

Share