Puterea lui Vladimir Putin începe să scadă

Share

Puterea lui Vladimir Putin în Federaţia Rusă începe să scadă, pe măsură ce zvonurile despre atacuri cardiace, decese şi folosirea de sosii abundă.

Întâi, a fost informaţia publicată pe Telegram, de canalul General SVR, cu conexiuni în comunitatea serviciilor secrete ruse: Putin ar fi avut un atac cardiac.

Puterea lui Vladimir Putin începe să scadă

Tăvălindu-se pe jos în convulsii, a fost conectat la aparate şi resuscitat, apoi stabilizat. Informaţia nu s-a verificată. Nici nu avea cum.

Apoi a apărut din aceleaşi suse, acum, informaţia că defapt Putin ar fi murit, e la frigider şi ceea ce vedem noi este o succesiune de sosii.

Trecând peste faptul că pe noi ne interesează mai puţin starea lui Vladimir Putin, ci cea a sistemului care-l motorizează, aşa cum am mai spus, acest lucru poate indica faptul că Putin pierde controlul situației, deoarece o astfel de imagine nu este în avantajul său.

Citeşte şi: Vladimir Putin: Invadatorii mongoli, mai buni pentru Rusia decât cuceritorii occidentali

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele centrului analitic Politika, politologul Oleg Lysny, la postul de televiziune FREEDOM TV. El a explicat cine beneficiază de pe urma zvonurilor privind moartea lui Putin, conform charter 97.

“Există mai multe scopuri în această paradigmă, iar unul dintre ele e că acest lucru vizează Rusia, pentru a-i identifica pe cei presupuși indezirabili și a-i pedepsi astfel.

În Rusia poți primi o pedeapsă reală pentru că îți place ceva. Și mai există și varianta că acesta este un test pentru a vedea câți opozanți vor apărea în ajunul alegerilor.

Citeşte şi: A avut Vladimir Putin un atac cardiac? Ce știm, ce nu ştim

Dar mi se pare că ambele variante sunt îndoielnice, pentru că Putin nu are adversari și nu poate avea în această etapă. În Rusia nu au mai avut loc alegeri de foarte mult timp”, a declarat politologul.

Lysny a sugerat că alte forţe de la Kremlin fac acest lucru fără știrea lui Putin, încercând să influențeze mințile rușilor, pentru a le insufla ideea că Putin este muritor, că Putin va muri, deci nu este nevoie să iasă în stradă.

“Toate aceste ştiri despre moarte nu îl fac mai puternic. Oamenii îl văd ca pe un bătrân decrepit care, din când în când, zace într-un frigider și apoi iese sau nu iese. Acest lucru sugerează că țarul nu este real. Are Putin nevoie de asta?Este o întrebare retorică”, a spus invitatul emisiunii.

Pierde controlul

Lysny crede că Putin începe să piardă controlul. De aceea apar astfel de situații, iar dacă asta se întâmplă în anturaj, atunci pogromul din Daghestan este doar începutul.

“Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar muri cu adevărat? În primul rând, am fi auzit despre asta de la serviciile de informații străine, ele monitorizează totul și au agenți foarte apropiați de Putin.

Dacă ar muri cu adevărat, schimbarea de putere ar fi observată. Nu l-ar lăsa în frigider, ci ar face-o foarte repede, pentru că sunt mulți pretendenți și trebuie să alergi mai întâi la scaunul regal și să-l iei, decât să faci jocuri lungi, până când cineva te ocolește”, spune politologul.

Nu va opri războiul

În același timp, el crede că moartea lui Putin nu va opri războiul din Ucraina.

“Nu va schimba în acest stadiu, încă mai sunt oameni ca el. Rusia nu este condusă de Putin, ci de colectivul Putin. Așa că nu trebuie să ne relaxăm pentru că unii oameni au iluzia că el va muri și totul va fi bine. Nu, trebuie să luptăm”, a conchis politologul.

Share