home MASS MEDIA Pro TV, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV au atras 50% din publicitate

Pro TV, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV au atras 50% din publicitate

Share

Grupul Media Pro International (MPI), care cuprinde în portofoliul său posturile Pro TV, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV, a atras în 2010 circa 50% din totalul investiţiilor în publicitatea TV în România, potrivit Media Fact Book, studiu lansat joi de agenţia de media Initiative.

mihaicapraru

Criza economică s-a resimţit pe plan local şi în 2010, iar televiziunea a rămas sursa preferată de divertisment a românilor. Totuşi, advertiserii şi-au redus uşor bugetele de publicitate TV în 2010.

De asemenea anul trecut, audienţele au scăzut, în medie, cu 4%-5% pentru întreaga piaţă, canalele de nişă fiind mai afectate decât cele generaliste.

MPI (Pro TV, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV) a atras circa 50% din totalul investiţiilor în publicitatea TV în România.

Grupul Intact (Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia, GSPTV) a atras 24% din totalul investiţiilor în publicitatea TV, în timp ce SBS (Prima TV) a atras 6% din totalul investiţiilor.

SRTV (TVR 1, TVR 2, TVR Cultural) a atras 4% din investiţiile totale în publicitatea TV, la fel ca Realitatea TV şi Kanal D.

Pe de altă parte, advertiserii şi-au diminuat bugetele alocate publicităţii TV cu 6%, ceea ce a determinat companiile TV să facă discount-uri şi oferte speciale, astfel încât pentru prima oară a existat un echilibru între cerere şi ofertă… citeste tot pe Mediafax

 

Share