Presa ucraineană îl face pe Andrei Marga securist

Share

Presa din Ucraina scrie despre Andrei Marga: “Fostul comunist și informator al serviciilor speciale crede că Ucraina se află în granițe nefirești”.

Una din cele mai importante publicații ucrainene, Focus, comentează afirmațiile sale:

”Andrei Marga, fost comunist și informator al serviciilor speciale românești, crede că Ucraina se află în „granițe nefirești”. În opinia sa, Kievul ar trebui să predea pământurile vestice Ungariei, României și Poloniei, iar Donbasul și Crimeea Rusiei. El a spus asta, la prezentarea cărții sale, „Soarta democrației”, în orașul Alba-Iulia”.

“Suntem într-o situație absolut specială. Spun cu toată responsabilitatea că Ucraina se află la granițe nenaturale. Trebuie să cedeze Transcarpatia Ungariei, Galiția Poloniei, României Bucovina, iar Rusiei Donbasul și Crimeea. Acestea sunt teritoriile altor țări, altfel vor fi conflicte”, a spus Marga, citat de Focus, conform Ziare.com.

”Întrebat despre un război la scară largă în Ucraina, fostul oficial a spus că problema ar trebui rezolvată în dialog cu Statele Unite, Rusia, Germania și China”, comentează Focus.

”Într-unul dintre rapoartele Consiliului Național al României pentru Studierea Arhivelor Serviciului de Securitate, se spune că Andrei Marga și soția sa Delia erau informatori ai Departamentului Securității Statului.

Se știe că au dat informații despre întâlnirile cu antropologul american Catherine Verdery. Filosoful însuși a negat legăturile cu serviciile speciale”, comentează jurnaliștii de la Kiev.

Și publicația Obozrevatel, pentru care Marga este ”Diplomat” și ”Politolog” (cu ghilimele ironice) spune că acesta ”crede că Ucraina ar fi încă departe de democrație”.

Share