Prefectul Capitalei, Alin Stoica, îl cheamă în judecată pe Piedone

Share

Situaţie fără preccedent în Bucureşti. A venit ziua în care Alin Stoica, prefectul Capitalei, a intrat în conflict cu unul dintre cei trei primari reacţionari de sector.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că astăzi dimineață îl va chema în judecată pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu.

Totodată, el a subliniat că, de îndată ce va deschide acțiunea în instanță, decizia emisă de primarul Sectorului 5 se suspendă. Cristian Piedone spune că nu-și revocă decizia, chiar dacă e conștient că aceasta va fi suspendată

„Documentele emise de primar privind impunerea acestor restricții sunt nelegale. Mâine dimineață la prima oră îl chem în judecată. Imediat ce deschidem acțiunea în instanță, actele pe care le-a semnat vor fi suspendate, deci ele nu vor produce efecte”, a comentat prefectul Alin Stoica, la Digi24.

El a mai adăugat că toți primarii de sectoare trebuie să aștepte decizia Comitetului Național și că măsurile oficiale pentru București vor fi emise până la sfârșitul săptămânii.

În replică, Cristian Piedone afirmă că n-a făcut decât să dea curs recomandării președintelui României, Klaus Iohannis, care a subliniat că autoritățile locale pot interveni cu restricții suplimentare.

„Cu tot respectul, prefectul e nou în funcție. Am înțeles că e jurist, că a practicat în domeniul bancar, dar administrația publică prezintă o metamorfoză complexă. Președintele meu, Klaus Iohannis, a cerut ca autoritățile locale să intervină cu măsuri suplimentare.

Eu mă numesc autoritate locală. Sunt responsabil direct de siguranța și sănătatea cetățenilor din Sectorul 5. N-am încălcat absolut nicio prevedere legală. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am dispus aceste măsuri.

Am făcut și o rectificare, pentru că omisesem să trecem benzinăriile, care rămân cu program local”, a comentat Piedone.

Share