Poliţia Română explică de ce a acţionat, în cazul lui George Simion

Share

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt la Poliţia Română, a explicat: “Vorbim despre un autocar care a staţionat într-o zonă interzisă”.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a vorbit despre scandalul dintre oamenii legii, pe de o parte, și George Simion și reprezentanții AUR adunați în Piața Victoriei, pe de altă parte, și a susținut printre altele că „unul dintre polițiști a fost agresat, motiv pentru care a fost informată unitatea de Parchet competentă cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj”.

Reprezentantul Poliției a vorbit, la Știrile B1 TV, prezentate de Irina Petraru, despre scenele din Piața Victoriei, din noaptea de joi spre vineri.

„Nu l-au oprit colegii chiar în timp ce era în trafic și persoana la care faceți referire (George Simion, n.r.) a oprit în alveola din zona respectivă, unde oprirea este interzisă, motiv pentru care polițiștii de la Rutieră l-au legitimat și au efectuat verificări în bazele de date, iar în baza de date persoana la care faceți referire apărea cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, drept pentru care a fost condus la Brigada Rutieră București, unde s-au întocmit actele premergătoare dosarului penal de conducere fără permis, respectiv de conducere cu dreptul de a conduce suspendat”, spune Georgian Drăgan.

Referitor la faptul că reprezentanții AUR le reproșau polițiștilor că nu ar avea mandat, purtătorul de cuvânt al Poliției a explicat: „Nu putem vorbi aici de un mandat, vorbim de activități pe linie de rutieră, pentru asigurarea ordinii publice, respectiv ordinii și siguranței rutiere în zona respectivă.

În primă fază, pentru a clarifica foarte bine lucrurile, vorbim despre un autocar care a staționat într-o zonă interzisă, motiv pentru care polițiștii i-au solicitat să prezinte documentele, atât ale lui, cât și ale autovehiculului, și acesta a refuzat”.

„Având în vedere acest lucru, colegii i-au reținut permisul de conducere pentru 30 de zile pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor rutieri și i-au aplicat o sancțiune contravențională de 1.450 de lei”, a continuat el.

„Pe timpul acestei intervenții, unul dintre polițiști a fost agresat, motiv pentru care a fost informată unitatea de Parchet competentă cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar ulterior acel autocar a fost ridicat prin dispoziția dată de polițiștii de la Brigada Rutieră București întrucât vorbim de o oprire într-o zonă interzisă”, a mai spus Georgian Drăgan.

Întrebat cine l-a agresat pe polițist, Georgian Drăgan a adăugat: „Aceste aspecte vor fi clarificate cu siguranță în cadrul dosarului penal întocmit la nivelul Parchetului. Dacă îmi permiteți, nu aș dori să mă antepronunț în acest caz”.

Share