Piedone impune restricţii de pandemie de capul lui, la Sectorul 5

Share

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectoruljui 5, s-a umflat coaja-n el şi a declarat restricţii de tip carantină, de capul lui.

Primăria Sectorului 5 reduce programul mallurilor, al magazinelor și al teraselor. Modificările vor intra în vigoare joi și vor fi luate pentru a preveni intrarea în carantină a orașului.

Începând de mâine, 25 martie, și până în 11 aprilie, să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

LUNI-VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07:00-19:00;
SÂMBĂTĂ-DUMINICĂ – mallurile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07:00-15:00, a anunțat, pe Facebook, primarul Cristian Popescu Piedone.
Programul farmaciilor nu va fi afectat. Ele vor funcționa după orarul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24. Piețele, însă, vor avea și ele program modificat.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

LUNI-VINERI – 07:00-17:00;
SÂMBĂTĂ-DUMINICĂ – 07:00-15:00.
Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19:00, a mai spus edilul.

Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de primar. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, reacţionează

Prefectul spune că un primar de sector nu pPrefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că joi dimineață va contesta în instanță hotărârea luată de primarul Sectorului 5 prin care sunt anunțate noi restrcții, dacă aceasta nu va fi retrasă.

Primarul de sector, Cristian Popescu Piedone, spune însă că nu are de gând să retragă hotărârea. Întrebat de care decizie trebuie să țină cont comercianții și locuitorii din sector, edilul nu a dat un răspuns clar.oate lua astfel de hotări.

„Cadrul e stabilit prin legea 55 și acolo se stipulează că restrângerile se iau doar prin Hotărâre de Guvern. Mai jos decât acest nivel nu putem stabili noi un alt cadru de desfășurare a activității agenților economici. I-am transms lui Cristian Popescu Piedone că e nelegală decizia lui și în virtutea rolului prefecturii de a da asistență i-am solicitat să o retragă”, a spus Alin Stoica la Digi24.

„Dacă nu, mâine dimineață vom dispune chemarea în judecata pentru anularea actelor și vor fi suspendate imediat după cererea de chemare în judecată. Nu își produc efectul. Vor fi atacate în instanță mâine dimineață, dacă nu le retrag ei”, a adăugat prefectul.

Aceasta, în condițiile în care autoritățile spun că până la sfârșitul săptămânii va fi adoptat un set de măsuri pentru tot Bucureștiul.

Share