Peste 300 de semnături pentru petiţia contra Administraţiei Miculescu (SRR)

Share

Protestul, promovat de membrii Grupului pentru Dialog Social –GDS și de Asociația Ziariștilor Independenți din România – AZIR împotriva deculturalizării programelor Societății Naționale de Radiodifuziune, a atins o nouă etapă.

Peste 300 de persoane din societatea civilă, printre care se află personalități de seamă ale culturii române, academicieni, scriitori, ambasadori, (Nicolae Manolescu, Dan Hăulică, Eugen Simion, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Mircea Mihăeș, Alexandru Zub, George Banu, Ana Blandiana, Dan. C Mihăescu, Theodor Paleologu, Varujan Vosganian, Micea A. Diaconu etc.) au semnat Petiția împotriva eliminării din grila de programe a Radioului Național a emisiunii Revista Literară Radio.

Vă prezentăm în continuare textul Petiției. Puteți semna petiția la adresa: http://www.petitieonline.com/petiie_impotriva_eliminrii_din_grila_de_programe_a_radioului_nape

Am aflat cu stupoare de eliminarea din grila de programe a Radioului Naţional a emisiunii de tradiţie şi de largă respiraţie culturală, REVISTA LITERARĂ RADIO, un etalon de profesionalism şi de promovare a valorilor culturale reale din societatea românească.

Considerăm că această decizie a conducerii Radioului Naţional, a directorului acesteia, doamna Oltea Şerban Pârău personal, este una abuzivă, fără o consultare firească a publicului, fără discernămîntul profesional necesar care să evalueze corect potenţialul şi orizontul de aşteptare din partea publicului românesc.

Realizatorii emisiunii din ultimii ani, doamna Teodora Stanciu şi domnul Constantin-Cristian Bleotu, s-au dovedit între cei mai inspiraţi şi mai adevăraţi profesionişti realizatori radio în domeniul culturii, demni continuatori ai iniţiatorului acestei emisiuni, scriitorul Vasile Voiculescu, care a înfiinţat această emisiune la nivelul anului 1939.

Cerem revenirea de urgenţă în grila de programe a Radio România Cultural a emisiunii REVISTA LITERARĂ RADIO şi repunerea în drepturile profesionale a celor care au realizat-o strălucit în ultimii ani.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, mai multe personalităţi au protestat împotriva politicii administraţiei Societăţii Române de Radiodifuziune conduse de Ovidiu Miculescu (foto), preşedinte-director general: „Semnalăm cu îngrijorare derapajul către profilul radiourilor de tip comercial al principalului post de radio public, Radio România Actualităţi, ale cărui misiuni de bază sunt şi trebuie să rămână informarea şi formarea (educaţia) ascultătorilor.” (vezi aiciscrisoarea)

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Share