home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Ovidiu Miculescu? Zilele sale la Radio România, numărate

Ovidiu Miculescu? Zilele sale la Radio România, numărate

Share

Zilele pe care Ovidiu Miculescu le are la conducerea Radio România sunt numărate, susţin surse din interiorul instituţiei. ActiveWatch a sesizat Comisiile pentru cultură ale Parlamentului.

 

ActiveWatch a sesizat incompatibilitatea în care se află președintele radioului public. Mai jos, adresa ONG-ului către Legislativ.

 

miercuri, 15 februarie 2017

 

Către Senat/Camera Deputaților
În atenția Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă

 

Stimați membri,

 

Dorim să vă supunem atenției situația cu care se confruntă conducerea Societății Române de Radio, al cărei Președinte-Director General, se află de peste două săptămâni într-o stare de incompatibilitate, confirmată prin decizia definitivă nr. 227/31.01.2017 dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Această situație este de natură a afecta grav imaginea și credibilitatea radioului public, precum și autoritatea internă a organismelor de conducere.

 

Cum din partea dlui Ovidiu Miculescu nu observăm nici un semnal că ar intenționa să demisioneze, considerăm că este momentul ca Parlamentul să își exercite rolul de control, analizând efectele juridice ale acestei situații și adoptând măsurile care se impun pentru restabilirea legalității.

 

Mircea Toma
Președinte ActiveWatch

 

Ovidiu Miculescu este incompatibil. Toate căile sale de atac s-au epuizat

 

Pe 17 octombrie 2013, ANI a confirmat starea de incompatibilitate a lui Miculescu. Acesta a contestat raportul ANI la Curtea de Apel București. Decizia magistraților a fost de respingere a contestaţiei.

 

ÎCCJ a decis definitiv că Ovidiu Miculescu, PDG al SRR, a fost în incompatibilitate. ActiveWatch a cerut Parlamentului să fie adoptate măsurile care se impun pentru restabilirea legalităţii.

Share