EUROVISION: Ovi & Paula Seling, “Playing With Fire”

Share

Este remarcabil faptul ca doi interpreti canta live si se si acompaniaza, in acelasi timp, la pian. Nu este insa normal ca ei sa faca acest lucru, daca celorlalti concurenti li s-a cerut expres de catre organizator sa nu faca acest lucru. Si ne intrebam: cum au reusit Paula si Ovi sa faca un lucru interzis celorlalti?

Mie mi se pare ca a fost un fel de fenta grosiera.

Trecand peste acest fapt, incorect din punct de vedere al egalitatii de sanse in competitie, cei doi canta excelent si isi dovedesc valoarea. Piesa este bine scrisa, armonica (iata ca, de la patania cu dizarmonia din cantecul lui Edy Carcota, a devenit si acesta un criteriu).

In schimb, melodia in sine, ca muzica (muzica, oameni buni, muzica, aceasta este finalitatea, nu sunete ametitoare) nu prea exista, este o platitudine construita pe locuri comune din cultura pop occidentala. Din acest punct de vedere, aceasta piesa este fara istoric.

O spun cu parere de rau. Pacat de cultura de voci adevarate de cantareti de calitate, care intr-adevar ne-ar putea reprezenta cu cinste si onor. Dar sa aiba si piesa buna, care sa-ti ramana in ureche si prin altceva decat prin exercitiul indemanatec al armonizarii si stiintei matematice a componisticii pe reteta.

Intrand pe pozitia a treia in concurs, Paula si Ovi beneficiaza de o pozitie avantajoasa in concurs, in conditiile in care televotingul incepe de la interpretarea primei melodii de catre primul concurent.

Share