OTV, Kanal D, 10 TV – cele mai multe greşeli de limba română

Share

OTV, Kanal D şi 10 TV au înregistrat cele mai multe greşeli de folosire a limbii române în emisiunile pe care le-au difuzat în perioada 1 – 31 mai, tendinţa generală fiind una de scădere a acestor erori în audiovizual, potrivit unui raport pezentat marţi, într-o conferinţă de presă, la sediul CNA.

Ziare.com

În perioada 1 – 31 mai 2011, au fost monitorizate 12 posturi de televiziune (TVR 1, Antena 1, Pro TV, Realitatea TV, Prima TV, TVR 2, TVR Cultural, Kanal D, Antena 3, B1 TV, OTV şi 10 TV) şi două posturi de radio (Radio România Actualităţi şi Europa FM), de o echipă a Institutului de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, coordonată de Rodica Zafiu, la cererea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Au fost monitorizate în special emisiunile de ştiri şi dezbateri din prime-time difuzate de aceste televiziuni şi radiouri – în total 300 de ore de programe.

Rezultatele acestei monitorizări au fot prezentate în prezenţa membrilor Consiliului – Răsvan Popescu, preşedinte, Dan Grigore şi Cristina Trepcea-, a academicianului Marius Sala şi a Rodicăi Zafiu.

Preşedintele CNA Răsvan Popescu a remarcat că, în ansamblu, există o tendinţă de scădere a numărului de greşeli de limba română în audiovizual… tot pe Mediafax

Share