Oops, he did it again. Mircea Badea amendat iar de CNA

Share

Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat postul de televiziune Antena 3 pentru o alta editie a emisiunii lui mircea Badea, “In Gura Presei”. comunicatul CNA arata ca in “ediţia din data de 13.01.2011, realizatorul acesteia, Mircea Badea, a făcut diverse afirmaţii jignitoare la adresa unui jurnalist, fără a ţine cont de prevederile art. 42 alin. 1 din Codul audiovizualului, care precizează că «Orice persoană are dreptul la propria imagine»”.

foto: Mediafax – (3 martie 2009) Mircea Badea, amendat de CNA cu 10.000 de lei

fotoinfo: “Realizatorul Mircea Badea a spus, vorbind despre romi, că etnia “cu pricina este una care generează astfel de evenimente, statistic vorbind”, că erau “nişte ţigani”, folosind, totodată, expresii precum “garoi” sau “ţigani borâţi”.”

CNA a sancţionat şi Antena 1 cu somaţie publică, pentru difuzarea în reluare, la o oră destinată audienţei generale, a unei ediţii a emisiunii “În gura presei” (pe 12.01.2011). Emisiunea “conţinea expresii injurioase, fără să ţină cont de prevederile legislaţiei audiovizuale cu privire la protecţia minorilor (art. 39 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare)”.

O amenda de 10.000 de lei a primit 10 TV, pentru “Naşul” , editia din 27.01.2011, în care “s-au purtat dezbateri pe teme de actualitate, titlurile afişate pe ecran fiind «Arestarea unui om politic produce isterie la televizor», «Adevărul despre mafia din Argeş’».

Radiodifuzorul, explica CNA, “nu a respectat prevederile art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului, cu privire la obligaţia asigurării informării obiective a publicului, prin prezentarea corectă a faptelor, evenimentelor şi favorizarea liberei formări a opiniilor”. Radu Moraru nu ar fi ţinut cont de dispoziţiile art. 42 alin. 1 şi 2 din Codul audiovizualului, care reglementează dreptul oricărei persoane la propria imagine.

Share