home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Oops, he did it again. Mircea Badea amendat iar de CNA

Oops, he did it again. Mircea Badea amendat iar de CNA

Share

Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat postul de televiziune Antena 3 pentru o alta editie a emisiunii lui mircea Badea, “In Gura Presei”. comunicatul CNA arata ca in “ediţia din data de 13.01.2011, realizatorul acesteia, Mircea Badea, a făcut diverse afirmaţii jignitoare la adresa unui jurnalist, fără a ţine cont de prevederile art. 42 alin. 1 din Codul audiovizualului, care precizează că «Orice persoană are dreptul la propria imagine»”.

foto: Mediafax – (3 martie 2009) Mircea Badea, amendat de CNA cu 10.000 de lei

fotoinfo: “Realizatorul Mircea Badea a spus, vorbind despre romi, că etnia “cu pricina este una care generează astfel de evenimente, statistic vorbind”, că erau “nişte ţigani”, folosind, totodată, expresii precum “garoi” sau “ţigani borâţi”.”

CNA a sancţionat şi Antena 1 cu somaţie publică, pentru difuzarea în reluare, la o oră destinată audienţei generale, a unei ediţii a emisiunii “În gura presei” (pe 12.01.2011). Emisiunea “conţinea expresii injurioase, fără să ţină cont de prevederile legislaţiei audiovizuale cu privire la protecţia minorilor (art. 39 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare)”.

O amenda de 10.000 de lei a primit 10 TV, pentru “Naşul” , editia din 27.01.2011, în care “s-au purtat dezbateri pe teme de actualitate, titlurile afişate pe ecran fiind «Arestarea unui om politic produce isterie la televizor», «Adevărul despre mafia din Argeş’».

Radiodifuzorul, explica CNA, “nu a respectat prevederile art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului, cu privire la obligaţia asigurării informării obiective a publicului, prin prezentarea corectă a faptelor, evenimentelor şi favorizarea liberei formări a opiniilor”. Radu Moraru nu ar fi ţinut cont de dispoziţiile art. 42 alin. 1 şi 2 din Codul audiovizualului, care reglementează dreptul oricărei persoane la propria imagine.

Share