home MASS MEDIA Oltea Şerban Pârâu, închisoare un an cu suspendare

Oltea Şerban Pârâu, închisoare un an cu suspendare

Share

Oltea Şerban Pârâu, închisoare un an cu suspendare

Judecătoria Sector 1 a condamnat-o astăzi, 8 iunie 2015, pe Oltea Şerban Pârâu, actualul director al Centrului Cultural Media Radio România și director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, la un an cu suspendare. Decizia nu este definitivă şi poate să fie atacată cu apel..

În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, în data de 3 aprilie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă și penală în cazul lui Oltea Şerban Pârâu, redactor șef al Postului Radio România Cultural din cadrul Societății Române de Radiodifuziune. (vezi aici)

ANI a constatat că Oltea Şerban Pârâu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obținerea de către soțul său a unor beneficii bănești), în perioada 31 august 2006 – 08 august 2013 a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Virgil-Vasile Oprina, respectiv cu OPRINA VIRGIL-VASILE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (soțul persoanei evaluate).

Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei. A fost sesizat Parchetul de pe Judecătoria sectorului 1, iar instanţa a pronunţat următoarea hotărâre:

Nr. unic (nr. format vechi) : 65643/299/2014
Data inregistrarii 19.12.2014
Data ultimei modificari: 08.06.2015

Share